O zi in Santorini, Grecia

  • Miercuri, 28 Octombrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Santorini Santorini

Este foarte greu de transmis cu cuvinte si chiar imagini, cat de frumoasa este insula greaca Santorini. Ani de zile m-am uitat la pozele din Santorini si am stiut ca vreau sa vizitez.

Si, in timp ce vizita mea recenta a fost scurta, in timp ce am vizitat doar o zi ca parte a unei croaziere mediteraneene, trebuie sa spun ca acum, cand am experimentat magia din Santorini, vreau cu disperare sa ma intorc.

Daca nu ati ajuns inca in Santorini, uitati-va la cateva poze si aflati cele mai bune tipsuri de pe harta Greciei. Cu siguranta o veti lua in calcul la urmatorul concediu.

Deci, ce este ceea ce ofera Santorini aceasta atractie aproape mistica? Pentru mine, este o combinatie a frumusetii pure a insulei, impreuna cu trecutul ei violent si distructiv. Vedeti, Santorini este locul uneia dintre cele mai puternice si distructive eruptii vulcanice din istoria inregistrata.

Cunoscut sub numele de Eruptia Minoica, acest eveniment cataclismic a avut loc in urma cu aproximativ 3600 de ani si a creat un imens tsunami care a strabatut Marea Mediterana. Cand praful s-a asezat, insula s-a prabusit in mare si a format o caldera imensa inconjurata de ramasitele insulei vulcanice.

Ceea ce ramane astazi este un arhipelag circular care formeaza partea cea mai sudica a insulelor Ciclade din Grecia. Cand priviti o fotografie prin satelit a Santorini, veti obtine o imagine foarte clara a ceea ce a avut loc aici.

Pe masura ce navigati in caldeira din Santorini, veti avea imediat impresia cat de violenta si de mare trebuie sa aiba loc aici o eruptie. Caldera, cu o adancime de 400 de metri, este capabila sa gazduiasca cele mai mari nave de croaziera, iar navigarea in si in afara calderei este o experienta uimitoare.

Din aceasta perspectiva, Santorini arata ca un zid de 300 de metri inaltat de stanca si lava colorata, cu orasele distinctive imbracate in alb si albastru cocotate de-a lungul marginii craterului. Primul tau gand ar putea fi cum naiba vom ajunge acolo sus?

Pe masura ce va prezentati in Santorini, navele trebuie sa ancoreze in caldeira; iti dai seama repede ca ai optiuni pentru a te ridica in varful craterului. Puteti merge pe jos, calari cu un catar sau puteti ajunge la varf in noul funicular. in timp ce catarii impart aceeasi cale cu vizitatorii care merg pe deal si in jos, am optat pentru funicular. De ce sa-i aduci balega de catari pe acesti pantofi noi si mandri?

Personal, pare o soarta cruda ca mulii sa fie nevoiti sa-si petreaca ziua turandu-si turistii care tocmai au venit din micul dejun tip bufet pe aceasta stanca foarte abrupta si foarte inalta. Pentru cativa euro luati funicularul sau mergeti.