De ce Grecia trebuie vizitata obligatoriu

  • Miercuri, 16 Noiembrie 2022
  • Turism

Dacă perspectiva unor plaje magice de cristal, peisaje virgine uluitoare, insule exotice sau ruinele unei civilizații străvechi te entuziasmează, atunci Grecia ar trebui să fie cu siguranță obiectivul numărul unu pe lista ta.

Cel mai bine, toată această splendoare poate fi savurată într-un climat aproape perfect, cu 300 de zile însorite din cele 365 de zile ale anului, în medie.

Grecia, după cum probabil știți deja, găzduiește o civilizație antică celebrată care, în multe privințe, a adus în lume unele dintre cele mai importante progrese moderne în cultură și societate.

Așteptați-vă să vă simțiți ca un explorator aventuros în timp ce vă aventurați adânc în ruinele structurilor antice bizantine, templele grecești și minunile arhitecturale neoclasice.

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe pe insulă, Grecia este probabil una dintre cele mai bune destinații pe care le puteți alege.

De exemplu, Kos este un loc grozav pentru ruinele antice și o viață de noapte interesantă, Paros este perfect pentru peisaje pitorești și arhitectură veche, în timp ce Mykonos va oferi cu siguranță cea mai „cosmopolită” experiență dintre toate.

Cu toate acestea, Santorini este probabil cel mai cunoscut dintre toate, încorporând multe avantaje într-un singur pachet. Aici, vă puteți aștepta la priveliști uimitoare, apusuri emoționale și un amestec uimitor de arhitectură cicladă și venețiană. Insula este renumită și pentru străzile și clădirile pietruite albe.

În cele din urmă, pur și simplu nu putem ignora mâncarea. Bucătăria mediteraneană nu numai că este delicioasă, este probabil cea mai sănătoasă dietă din lume. Cu o combinație perfectă de ulei de măsline bogat, legume, pește, brânză, nuci și vin, vă puteți aștepta la mese gourmet oriunde mergeți.