Top atractii turistice in Santorini, locuri de vazut pe insula

  • Duminică, 2 Iulie 2023
  • Turism

Santorini este o insula frumoasa situata in Marea Egee, in Grecia.

Este cunoscut pentru apusurile sale uimitoare, clădirile văruite în alb, bisericile cu cupolă albastră și apele cristaline. Insula atrage milioane de vizitatori în fiecare an, ceea ce o face una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia.

Oia este un sat pitoresc situat în vârful de nord al insulei.Este cunoscut pentru apusurile sale uimitoare, clădirile văruite în alb și bisericile cu cupolă albastră. Vizitatorii din Oia pot explora străzile și aleile înguste, care sunt mărginite de magazine de tip boutique, cafenele și restaurante.

Satul găzduiește, de asemenea, multe galerii de artă și muzee, ceea ce îl face o destinație excelentă pentru iubitorii de artă.

Fira este capitala Santorini și o destinație de vizitat obligatoriu pentru orice călător. Orașul este situat pe partea de vest a insulei și este cunoscut pentru priveliștile sale uimitoare la Marea Egee. Vizitatorii din Fira pot explora numeroasele magazine, cafenele și restaurante care mărginesc strada principală, precum și numeroasele muzee și galerii care se află în tot orașul.

Red Beach este una dintre cele mai populare plaje din Santorini, cunoscută pentru nisipul roșu unic și apele cristaline.

Plaja este situată pe coasta de sud-vest a insulei și poate fi accesată cu barca sau făcând drumeții pe o potecă pe stâncă. Vizitatorii plajei roșii se pot relaxa pe nisip, înota în mare și se pot bucura de peisajul uimitor.

Situl arheologic Akrotiri Situl arheologic Akrotiri este un oraș antic care a fost îngropat de cenușă vulcanică în timpul erupției Thera din 1627 î.Hr. Orașul a fost păstrat sub cenușă și a fost descoperit de arheologi la sfârșitul anilor 1960. Vizitatorii site-ului pot explora ruinele orașului antic, care includ case, străzi și clădiri publice.

Plaja Perissa este o altă plajă populară din Santorini, cunoscută pentru nisipul său negru și apele cristaline. Plaja este situată pe coasta de sud-est a insulei și poate fi accesată cu autobuzul sau cu mașina. Vizitatorii plajei Perissa se pot relaxa pe nisip, pot înota în mare și se pot bucura de numeroasele cafenele și restaurante care se află de-a lungul plajei.

Santo Wines Winery este o destinație populară pentru iubitorii de vin din Santorini. Crama este situată pe stâncile caldei din Pyrgos și oferă vederi uimitoare la Marea Egee. Vizitatorii cramei se pot bucura de o experiență de degustare de vinuri, care include mostre din celebrele vinuri Assyrtiko și Nykteri ale cramei.

Thera antică este un alt oraș antic care este situat pe vârful unui deal în partea de sud-est a insulei. Orașul a fost construit în secolul al IX-lea î.Hr. și a fost ocupat de diverse civilizații de-a lungul anilor. Vizitatorii Thera antică pot explora ruinele orașului, care includ case, temple și clădiri publice.

Golful Amoudi este un mic sat de pescari situat în vârful nordic al insulei, chiar sub Oia. Satul este cunoscut pentru priveliștile sale uimitoare la Marea Egee și pentru restaurantele delicioase cu fructe de mare.

Vizitatorii Golfului Amoudi pot înota în apele cristaline, relaxați-vă pe șezlonguri și bucurați-vă de o masă la unul dintre numeroasele restaurante situate pe malul apei.

Pyrgos este un sat tradițional situat în centrul insulei. Satul este cunoscut pentru străzile sale înguste, casele tradiționale