Nume de bebelusi de la A la Z

nume de baieti nume de baieti

Dezbatem despre cum sa numim bebelusul? Pune-te in pielea copilului. Imaginati-va copilul nu ca pe un copil dragut, ci ca pe un adult care poarta numele pe care l-ati ales. Daca nu se mai potriveste trebuie sa va mai documentati si sa o faceti in profunzime. Lista completa cu nume de baieti o puteti gasi pe calculator-sarcina.ro

Sfatul meu nr. 1 este sa ma opresc si sa ma prefac ca te numesti pe tine. Daca incepi azi in viata ta, asta ai vrea sa te reprezinte?

Daca raspunsul este da, sunteti pe drumul cel bun. Daca nu, este timpul sa ne intoarcem la plansa de desen.

Feriti-va de numele la moda

Mar. Zuma. Iedera Albastra. Acestea ar functiona pentru bebelusul tau?

Si numele la moda nu sunt doar vedete. Mai mult ca oricand parintii par concentrati pe gasirea unui nume distinctiv, un nume pe care toata lumea il place si pe care nimeni nu il foloseste.

Acest lucru in general este dovedit a nu fi benefic pentru familia ta deoarece un nume la moda in prezent se degradeaza cu trecerea timpului. In plus, nu iti doresti ca pe baiatul tau sa il cheme Eric si sa descoperi la putin timp ca 50% din baietii nascuti in acelas an au primit acest nume.

Important este sa alegi cu inima insa nu inainte de a face un research foarte bun inainte, de a te sfatui cu familia si cei dragi. Chiar si atunci cand esti pe cale sa iei decizia de a alege numele gandeste-te ca un joc de imaginatie daca suna bine si la 20 de ani, 40, etc.

Dar ceea ce este la moda intr-un an si in urmatorul este imposibil de prezis. Iata doar cateva dintre tendinte:

  • Numele oraselor, precum Atena si Paris
  • Nume de epoca precum Perla
  • Exista, de asemenea, traditia indelungata de a numi un bebelus pentru o ruda sau cineva pe care il admiri.

„Cand oamenii aleg un nume, nu ne dam seama cat de mult suntem influentati de lumea din jurul nostru”, spun expertii.

Cand inspiratia loveste

Numele pot aduce sentimente adanci in legatura cu etnia, imaginea de sine si identitatea de gen. Scopul final este sa incerci sa-ti acomodezi sentimentele celuilalt si sa ajungi la un nume care sa se adreseze ambelor sentimente.

Scrie-l cu usurinta. Nu alegeti o ortografie la moda. Multi parinti incearca sa faca un nume distinctiv, scriindu-l diferit, dar iti petreci cea mai mare parte a vietii spunand nume, nu scriindu-le.

Impartasiti alegerile dvs. de top. Rugati cativa prieteni in al caror gust aveti incredere sa functioneze ca un sondaj de opinie. Daca de fapt crezi ca familia si prietenii tai vor ura numele pe care l-ai ales, acesta este un semn de avertizare.