Noua Dacia de primavara

Noua Dacia de primavara Noua Dacia de primavara

Primul model de masina electrica produs de grupul francez Renault sub marca romaneasca Dacia - noul Dacia Spring - va fi disponibil pentru comanda in primavara anului 2021, iar livrarile vor incepe inainte de toamna, a anuntat Denis Le Vot, membru al Comitetului executiv al Grupului Renault, in evenimentul Renault Eways din 15 octombrie.

Este un pas inainte pentru Dacia, in special din punct de vedere al angajatilor care incaseaza lunar un salariu brut in urma muncii prestate care este mult mai bun decat somajul tehnic.

„Dacia a revolutionat sectorul auto cu modelul sau economic si vehiculele sale. Logan a democratizat noua masina din 2004, Duster a zguduit segmentul SUV, in timp ce Sandero este cea mai bine vanduta masina de pe piata euroopeana de retail si tocmai a fost renovata pentru a redefini masina contemporana esentiala. Dacia scrie acum un nou capitol din istoria sa odata cu prezentarea primului sau model complet electric ”, a declarat Denis Le Vot.

Aceasta noua sosire a fost prezentata pentru prima data in martie 2020, cand Renault a prezentat o versiune show-car a modelului Dacia Spring Electric. Dacia Spring Electric este acum disponibil in versiunea sa standard cu doua versiuni noi pentru mobilitati noi: o versiune adaptata la car-sharing pentru mobilitate urbana electrica partajata si un vehicul utilitar de marfa, pentru livrari de ultimul kilometru fara emisii de poluanti.

„Primavara este o revolutie: fiind cea mai ieftina masina de oras electrica de pe piata din euroopa, face mobilitatea electrica si mai accesibila”, a spus Le Vot. El nu a mentionat care va fi gama de pret pentru acest nou model.

Dacia Spring are un aspect SUV, un interior spatios si un motor electric simplu, care ofera o autonomie de 225 de kilometri, potrivit Renault.

In Romania, ar putea fi la fel de accesibil ca modelul Logan

Grupul francez Renault, proprietarul producatorului auto roman Dacia, a prezentat marti (3 martie) primul concept de masina electrica pe care il va lansa sub marca Dacia. „Dacia Spring prefigureaza cea mai accesibila masina electrica din euroopa”, a spus Renault in prezentarea sa.

Grupul francez nu a anuntat pretul pentru prima Dacia electrica, care ar putea veni pe piata euroopeana in 2021. Cu toate acestea, mass-media din Romania estimeaza o gama de preturi cuprinsa intre 15.000 si 20.000 euro, ceea ce ar face intr-adevar cea mai ieftina electrica masina pe piata euroopeana.

Conceptul prezentat marti, Dacia Spring, arata foarte asemanator cu Renault City K-ZE, care se vinde pe piata chineza la preturi cuprinse intre 7.200 euro si 9.200 euro. Cu toate acestea, costul producerii unui model pentru piata euroopeana va fi probabil putin mai mare.

Avand in vedere un pret cuprins intre 15.000-20.000 euro, noua Dacia electrica ar putea fi la fel de accesibila pentru clientii romani ca Dacia Logan, cel mai ieftin model traditional al marcii romanesti. Acest lucru se datoreaza subventiilor oferite de statul roman pentru achizitionarea de vehicule electrice, care sunt printre cele mai mari din euroopa.