Sa cumperi o masina second hand sau noua?

Daca vrei sa cumperi o masina ai o multime de optiuni la dispozitie. Poti sa alegi un anumit model, dar de asemenea pot opta pentru o masina nou-noua sau pentru una second hand mai ieftina.

Aceasta este o decizie importanta si poate face diferenta pentru economiile dumneavoastra in urmatorii ani. Este important sa va dati seama ca achizitionarea unei masini nu reprezinta o investitie.

Va trebui sa va ganditi inclusiv daca trebuie sa faceti un credit sau daca puteti plati o rata lunara.

Avantajele unei  masini noi

Printre avantajele achizitionarii unei masini noi se numara in general garantia. Cele mai multe autoturisme noi se vand cu garantie si nu necesita reparatii in primii ani.

Deci va puteti concentra doar pe intretinerea masinii. Dealerul va poate oferi conditii bune de finantare si rate cu dobanzi mici. Aceste sunt cele mai importante aspecte.Un alt avantaj este ca noile masini vin la pachet cu noi tehnologii, cu un consum mai rezonabil si optiuni avansate de confort.

Este posibil chiar sa puteti cumpara o masina hibrid si sa reduceti suma pe care trebuie sa o cheltuiti in fiecare luna pentru deplasare.

Ce dezavantaje aduce o masina nou?

Cel mai mare dezavantaj in achizitionarea unei masini noi il reprezinta costul ridicat. Pierzi bani cu ea imediat ce pleci de pe loc.

O masina noua are cea mai mare depreciere in primii doi sau trei ani.

Asta inseamna in principiu ca aruncati mii de lei pe fereastra. Din punct de vedere financiar, nu are sens sa cumparati o masina noua da nu va dau banii afara din casa.Un alt dezavantaj apare atunci cand cumperi o masina model nou.

Este posibil ca motoarele sa se schimbe sau sa se modifice si pot aparea unele probleme. Cand cumperi o masina second hand eviti astefl de riscuri.

Avantajele achizitionarii unei masini second hand

Cel mai mare avantaj al achizitionarii unei masini second hand este pretul scazut si deprecierea mica. Este posibil sa puteti vinde masina cu aceeasi suma pe care ati platit-o pentru a o cumpara in urma cu cativa ani. Puteti gasi optiuni bune de finantare in continuare.

Este mai usor sa economisiti bani, iar ratele de asigurare pot fi mai mici la autoturismele uzate, spre deosebire de cele noi.

Dezavantaje achizitionare masini second hand

Cel mai mare punct slab al unei masini rulate este riscul ca ea sa nu se comporte asteptarilor.

S-ar putea sa fie nevoie de unele reparatii. Cand cumperi o masina sh trebuie sa fii mai flexibil si mai rabdator.