Cum sa cumperi o masina second hand la pret bun?

Daca esti in cautarea unei masini second hand, citeste in continuare. Exista foarte multe masini second hand bune, iar tu poti sa cumperi una la pret foarte accesibil. Piata este plina de optiuni, ceea ce inseamna ca alegerea unei masini adecvate poate fi o adevarata provocare.

1. Cat iti permiti?

Uite o regula de aur: daca faci un imprumut pentru a plati masina, rata nu ar trebui sa fie mai mare de 20% din salariul tau. Daca ai un buget restrand, poate vei dori chiar sa cheltui mai putin. Masinile second hand au nevoie de intretinere din cand in cand: anvelope noi, mentenanta, precum si costuri de proprietate - combustibil, asigurari.

2. Fa o lista cu masinile care te intereseaza.

Iata un punct de plecare bun: fa o lista cu masinile care s-ar preta cerintelor tale si ceea ce cauti tu la o masina. Daca vrei sa economisesti bani, ia in considerare mai multe marci. Este bine sa faci o lista cu trei masini sau posibile modele care sa fie pe masura nevoilor tale si sa se incadreze in buget.

3. Verifica preturile din piata.

Poti cauta pe site-uri de anunturi. Aici sunt o multime de vanzatori care isi ofera masina secod hand la preturi foarte accesibile. Anunturile afiseaza deja si preturile, ceea ce inseamna ca vei putea sa faci imediat o comparatie. Poti alege sa cumperi o masina second hand de la un proprietar persoana fizica sau de la o firma. Ambele variate au avantaje si dezavantaje. Cele vandute direct de proprietar tind sa fie mai ieftine, iar pentru celelalte poti primi o oarecare garantie (in functie de oferta furnizorului).

4. Cauta masini second hand in localitatea din care esti tu.

Nu are rost sa te uiti peste anunturi cu masini second hand din alte localitati, daca nu iei in calcul varianta de a merge acolo pentru a vedea si in cele din urma pentru a ridica autoturismul. De obicei va fi mai comod sa alegi o masina vanduta in localitatea din care esti tu. Pe site-ul de anunturi vox24.ro, vanzatorii de masini second hand si-au postat ofertele, iar platforma iti permite sa vizualizezi doar acele masini disponibile in raza teritoriala pe care o selectezi. De exemplu, daca esti din Bucuresti, poti alege sa ti se afiseze doar anunturile cu masini second hand din Bucuresti (sau din Ilfov).