Cum sa alegi o masina second hand?

Cum sa alegi o masina second hand? Cum sa alegi o masina second hand?

Cati kilometri ar trebui sa aiba o masina uzata pentru a fi considerata in stare buna? Sunt si alte lucruri care trebuie luate in considerare.

Evaluarea kilometrajului unei masini second hand este, fara indoiala, una dintre cele mai importante activitați inainte de cumparare conform celor de la AutoConcret

CUMPARAREA UNEI MASINI UZATE: 10 SFATURI

Asa ca incepam cu o lista care contine cateva aspecte cheie care sunt decisive pentru cumpararea unei masini in deplina siguranta.

Desigur, o masina uzata va avea micile ei defecte, in principal din cauza uzurii, dar in general daca a fost bine intreținuta de catre proprietarul anterior, deci daca a fost supusa tuturor serviciilor si verificarilor necesare, nu ar trebui sa fie multe Probleme

Si daca prețul de achiziție este o bomba, atunci esti calare!Iata 10 sfaturi de luat in considerare

 • Evaluați tipul de masina de care avem nevoie
 • Alegeți cu atenție canalul de cumparare (targ, internet, etc)
 • Acordați atenție cotației efective a masinii
 • Verificați kilometrajul
 • Verificați starea generala a masinii
 • Fa un test drive
 • Intreaba detalii despre masina
 • Astepteapta momentul potrivit pentru a cumpara
 • Protejați-va cu garanții
 • Plata urmaribila

 

Cu cat valoarea afisata pe odometru este mai mare, cu atat este mai mare riscul de deteriorare si uzura a vehiculului in sine pe termen scurt si mediu.

Deci, inainte de a cumpara o masina uzata, ar trebui sa evaluați nu numai kilometrajul activ, ci si o serie de alte caracteristici ale masinii si sanatatea generala a acesteia.

Daca un nou cumparator doreste o masina pentru uz zilnic, asigurați-va ca masina este in stare buna si ca nu a avut prea mulți kilometri pe ea. Sunt cerințe specifice pe care le recomandam.

In orice caz, este important sa va asigurați ca informațiile furnizate de vanzator corespund realitații cu ajutorul unui specialist sau mecanic de incredere.

Masina uzata: ce influențeaza achiziția?

Verificați data efectiva a primei inmatriculari pentru a evita cumpararea unei masini care se preface a fi tanara cand in realitate este mai veche si, prin urmare, mai puțin valoroasa.

In plus fața de varsta sa, mai ales cat de mult a fost folosita de catre proprietarul anterior, care poate fi determinata doar de cifrele de pe contorul de parcurs.

Masina uzata

Varsta  spune multe despre uzura unei masini, dar unele vehicule au fost inchise, protejate si depozitate intr-un garaj mult timp.

Cu toate acestea, inactivitatea este o sabie cu doua taisuri. Poate prelungi sau scurta durata de viața a unui vehicul. Totul trebuie evaluat.

Un alt aspect care face diferența este cati proprietari de masini second hand au fost. Acest lucru poate fi aflat solictand la RAR sa le localizeze pe baza numarului de innmatriculare al vehiculului.

Numarul de km pe care ar trebui sa-l aiba

A cumpara o masina cu mai mult de 100.000 de kilometri sau mai mult de 10 ani de inmatriculare este riscanta. Aceste masini, de fapt, au probleme serioase care pot necesita o intervenție deosebit de costisitoare

Evident, asa cum am spus mai inainte, exista masini care sunt deja uzate cu mai puțin de 50.000 km, altele cu 150.000 km sunt in stare buna. Evaluarile ar trebui facute de la caz la caz.

Daca proprietarul anterior al masinii uzate a efectuat intotdeauna o intreținere regulata si continua, masina insine ar trebui sa fie in stare buna, chiar daca este la batranete.

Un alt sfat pentru cei care doresc sa cumpere un vehicul second hand: cereți de la fostul proprietar toate informațiile, precum modul în care a fost folosit, condițiile ambreiajului si motorului sau orice alta componenta esențiala, dar si despre inlocuirea filtrelor sau a altor elemente.

CUM SA VERIFICAȚI STAREA MASINII

Verificarea starii unei masini uzate necesita timp.Trebuie verificat totul: de la estetica la functionarea componentelor, de la exterior la interior in general, un vehicul care a avut intreținerea potrivita este imediat recunoscut in comparație cu o masina care nu a beneficiat de ingrijirea pe care o merita, dar totusi trebuie sa fii atent la surprizele urate;

Iata ce trebuie sa faceți pentru a verifica starea unei masini second hand

 • Verificați documentele(certificat de &inregistrare si certificat de proprietate);
 • Urmariți facturile pentru service sau intervențiile efectuate prin atelierele autorizate care s-au ocupat
 • Verificați caroseria, orice piese reparate si vopsite
 • Verificați funcționarea si parțile vehiculului(ulei, lichid de frana, cureaua de transmisie, lichid de racire, interior, sticla si lumini). Daca este posibil, sa contactati un mecanic de incredere pentru a face o verificare totala a masinii si a componentelor.