Ce trebuie sa verificam inainte de a cumpara o masina second-hand

Cumpararea unei masini ne umple intotdeauna cu emotie. In cele din urma, economiile noastre se vor reflecta intr-o noua investitie care va fi foarte utila in viata noastra de zi cu zi. Cu toate acestea, cand vine vorba de un vehicul cu cateva sute de kilometri la bord, este necesar sa luam masuri de precautie pentru ca experienta noastra sa nu se transforme in tragedie.De aceea am mers cu cativa experti in domeniu care ne-au ajutat sa colectam aceste sfaturi de baza care trebuie luate in considerare inainte de a cumpara o masina second hand.Faceti cercetari despre autoturism in prealabil

Asigurati-va ca sunteti in cautare de modele care si-au dovedit siguranta pe drum.

Verificati site-urile specializate in automobile. Prin a face cercetare de fond, veti gasi puncte specifice cu privire la punctele forte si punctele slabe ale masinii, astfel incat sa acordati atentie acestor zone atunci cand faceti inspectia. Este, de asemenea, un moment bun pentru a investiga valoarea de revanzare pe piata.Inspectie

Ori de cate ori este posibil, cereti unui mecanic sa va insoteasca la o inspectie a masinii pe care doriti sa o achizitionati. Efectuati inspectia la lumina naturala. De asemenea, masina trebuie sa fie pe o suprafata plana si sa nu fi fost condusa cu cel putin o ora inainte de inspectie.

Exterior

Este normal ca exteriorul unei masini sa aiba unele imperfectiuni mici, deoarece absoarbe totul: de la vreme rea, de la soare si chiar de accidente mici.Verificati crapaturile sau zonele afectate.

Micile zgarieturi sau deteriorarea ferestrelor nu reprezinta o preocupare, desi pot fi folosite ca punct de negociere pentru a reduce pretul vehiculului. Cu toate acestea, fisurile din parbriz se vor inrautati in timp, astfel incat aceasta ar putea deveni o problema pe termen lung.

Interior

Interiorul unei masini este extrem de importanta, din moment ce veti petrece cea mai mare parte a timpului. Iata cateva lucruri de verificat :Verificati mirosul de indata ce deschideti usa. Are miros mucegai? Daca da, atunci exista o posibila scurgere de apa undeva. Cautati pete umede pentru a gasi sursa scurgerii.Cand faceti inspectia auto, verificati daca comenzile functioneaza corect. Rotiti cheia de contact fara a porni motorul si verificati daca toate lampile de avertizare apar pentru cateva secunde si apoi opriti odata ce motorul porneste.Motorul este inima unui vehicul, deci trebuie sa fie intotdeauna in stare buna. Nu este un semn bun daca gasiti motoare cu ulei in ele sau care lasa pete de ulei pe trotuar.