Modul corect de a ne proteja pielea de soare

Acum ca suntem cu totii constienti de faptul ca trebuie sa ne protejam pielea de razele UV, este timpul sa facem acest lucru cu toate garantiile. Va spunem cum!

In prezent, este dificil sa gasiti pe cineva la piscina sau pe plaja, care nu aplica protectie solara, cel putin o data, dar este suficient sa ne protejam de soare? Va spunem care sunt recomandarile esentiale pentru a avea grija de pielea si de sanatatea dumneavoastra in aceasta vara.

Protectie solara: cum alegeti pe cea mai potrivita

Primul lucru este sa ne asiguram ca folosim factorul de protectie adecvat. Daca aveti pielea deschisa ar trebui sa se aplice intotdeauna mai mult la 50 FPS, iar in cazul in care este mai inchisa, cel putin 30. V-ar putea interesa si „Trucuri eficiente pentru un bronz reusit în această vară”

Lotiunile pe care le folosim, trebuie sa fie cu spectru larg, adica sa indice faptul ca protejeaza atat impotriva radiatiilor ultraviolete si, de asemenea, impotriva ultravioletelor A (UVA). Daca au un FPS scazut sau doar ne protejeaza de razele UV, ele ne pot ajuta sa evitam arsurile, dar nu a fost demonstrat ca reduc riscul de cancer de piele si de imbatranire prematura a pielii.

De asemenea, este important sa verificati data de expirare si daca crema este de anul trecut, in plus, asigurati-va ca este in stare perfecta odata ce recipientul a fost deschis. Acest lucru este indicat, de obicei, de simbolul unui capac deschis si de numarul de luni scrise mai sus, de exemplu 12.

Pe de alta parte, potrivit unui studiu, doar 2,5% dintre oameni aplica corect protectia solara, adica cu o jumatate de ora inainte de plaja si aplicarea repetata la fiecare doua ore sau ori de cate ori iesim din apa. Facand acest lucru este singurul mod in care ne putem proteja cu adevarat. 

Fiti atenti la expunerea la soare la orele de risc

Daca deja folosim protectie solara, acum trebuie sa ne asiguram, de asemenea, ca nu ne expunem la soare in perioadele de risc, variind de la pranz pana la ora patru dupa-amiaza.

In orele ramase, in egala masura, folosim protectie solara, chiar si in zilele noroase, deoarece prin nori poate trece intre 50% si 90% din radiatiile UV, in functie de densitatea acestora. Acelasi lucru cand suntem sub umbrela, care, desi ne ofera protectie, nu o face niciodata la 100%.