Cele mai importante beneficii ale unei creme de corp

Cele mai importante beneficii ale unei creme de corp Cele mai importante beneficii ale unei creme de corp

Este benefic sa ne hidratam corpul zilnic pentru a mentine pielea neteda cu un aspect frumos si, mai presus de toate, sanatoasa, deoarece odata cu trecerea anilor, pielea poate deveni mai fragila. O modalitate practica si placuta de a va ingriji pielea este sa profitati de beneficiile cremei de corp.

Exista multe tipuri de corp, pentru diferite tipuri de nevoi: creme hidratante, creme anticelulitice pentru corp, creme pentru vergeturi, pentru fermitate, si altele.

Este important sa puteti recurge la aplicarea cremei de corp pentru ingrijirea pielii, deoarece factori precum soarele, vantul, apa si praful, printre altele, in timp, pot provoca uscaciune, pete si riduri pe piele, cum ar fi o parte din procesul natural de imbatranire. 

Trebuie mentionat faptul ca pielea corpului sufera un proces de imbatranire diferit de cel al fetei si, desi nu are tendinta de a se increti usor, isi pierde elasticitatea, moliciunea si umezeala.

Sa aflam despre beneficiile cremei de corp pentru femei astazi.

Avantajele generale ale cremelor corporale

Cremele de corp sunt foarte benefice pentru ingrijirea pielii deoarece:

Acestea ofera elemente care permit inmuierea pielii. Evita uscaciunea.

Refac filmul protector al epidermei.

Ajuta la regenerarea celulelor pielii.

Hidrateaza.

Ele hranesc si repara pielea.

Acestea previn si combat caderea, printre alte semne de imbatranire.

Protejeaza bariera pielii.

Adauga stralucire pielii.

Ele contracareaza agresiunile externe (soare, vant, frig etc.).

Creme nutritive si hidratante pentru corp

Cele  mai nutritive si creme hidratante pentru corp  sunt cele care hranesc celulele pielii noastre, prin alimentarea lipidelor - pe baza de apa si, pastrand mai moale noastre, tonifiat, cu elasticitate si luminozitate caracteristica a pielii sanatoase. Aceste creme nu sunt pentru toate profilurile pielii, asa ca ar trebui sa stii care este tipul tau pentru a putea dobandi cea care te intereseaza cel mai mult.

La prima vedere, cremele corporale nutritive si hidratante pot parea aceleasi, dar aveti grija, deoarece trebuie aplicate corect si cunoscand diferentele, functiile si beneficiile fiecareia dintre ele.

Beneficiile cremei nutritive pentru corp

O crema hidratanta pentru corp, dupa cum sugereaza si numele, „hidrateaza” este  responsabila pentru absorbtia sau retinerea uleiurilor naturale ale pielii  si asigura faptul ca vitaminele si uleiurile raman in ea.

Cremele hidratante pot fi utilizate pentru un caz de uscaciune extrema indicata de medic sau, in general, este folosita ca ingrijire personala, care este folosita in principal de femei pentru intretinerea pielii.

Ele ofera pielii lipide, formatiuni moleculare care servesc drept rezerva energetica a pielii, pe care le numim in mod incorect si „greseli”. Se aplica de obicei noaptea pentru a-si intensifica efectele.

Beneficiile cremei hidratante pentru corp

Cremele hidratante pentru corp acopera un alt tip de nevoie in piele, deoarece uneori pielea pierde apa si devine uscata si asteapta, iar pentru aceasta exista atat hidratante corporale, cat si faciale.

Cand pielea se usuca, nu produce uleiurile necesare pentru functionarea optima a umiditatii. Deci, corpul nostru are nevoie de apa pentru a trai, astfel incat pielea noastra raspunde, de aceea, atunci cand exista un deficit de apa sau ulei recurgem la utilizarea cremelor hidratante.

Acestea trebuie aplicate dimineata, cu pielea curata si uscata, pentru a oferi un aport suplimentar de umiditate. Acestea protejeaza de agresiunile externe zilnice precum: frig, vant sau soare.

Tipuri de piele care au nevoie de beneficiile cremei de corp hidratanta

Fiecare tip de piele are anumite „alimente” pentru a atinge echilibrul care o face sa arate sanatoasa si stralucitoare. Cremele nutritive si hidratante sunt in general bune pentru piele, dar fiecare tip de piele are nevoie de un tratament specific in functie de caracteristicile sale. Va explicam ce sunt:

Pielea grasa : Pentru acest tip de piele, crema hidratanta pentru corp este cea mai potrivita, asigura apa necesara pentru a o mentine hidratata corespunzator zilnic, fara lipide in exces care sa aduca stralucire fetei. Utilizarea cremei hidratante pentru corp va fi intotdeauna pozitiva daca aveti si pielea normala.

Piele uscata : Daca chiar si cu o crema hidratanta pentru corp observati ca pielea este stransa sau cu senzatie de uscare, aveti pielea uscata si striga pentru o cantitate suplimentara de lipide. Cremele nutritive pentru corp confera moliciune si confort pielii uscate si sunt tratamentul ideal pentru a le mentine ferme si tinere.

Piele mixta : Cand gasiti simptome ale pielii grase in asa-numita „zona T” (frunte, nas si barbie) si pe restul fetei aveti pielea uscata, asta pentru ca aveti o piele mixta. Fiecare zona are nevoi diferite. Incercati, in acest caz, sa optati pentru o buna crema de corp specifica hidratanta pentru tenul mixt, acestea furnizand formula adecvata de hidratare-nutritie pentru a avea grija de ambele zone fara a va simti grase sau stralucitoare. Vezi mai multe despre cele mai noi produse de beauty pe conde.ro.