Cum poti sa folosesti bicarbonatul de sodiu pentru corp, piele sau par

Probabil ați văzut bicarbonatul de sodiu ca ingredient în toate tipurile de rețete. La urma urmei, alcaliul este adesea folosit ca agent de ridicare în coacerea cu sunet delicios - cum ar fi pâinea cu sifon, prăjiturile de ciocolată și turta dulce. S-ar putea să aveți chiar un recipient neglijat cu lucruri care zdrăngănește într-unul dintre sertarele din bucătărie. Dar știați că oamenii jură că puteți folosi stropi de bicarbonat de sodiu umil în tot felul de moduri diferite? Și da, asta include să vă faceți corpul, pielea și părul să arate cel mai bine.

Dar înainte de a vă scoate cantitatea de bicarbonat de sodiu și de a-l arunca în păr, merită să înțelegeți puțin mai multe despre cum funcționează de fapt pudra. Avertisment corect, totuși: încercați următoarele sugestii și hack-uri numai dacă este sigur să faceți acest lucru. Așadar, asigurați-vă că vă opriți imediat dacă observați că utilizarea excesivă a bicarbonatului de sodiu vă lasă pielea dureroasă sau iritată.

Evident, aceste sfaturi nu sunt pentru tine dacă ești alergic la bicarbonat de sodiu. Și alte persoane care nu ar trebui să-și aplice pudra pe piele includ femeile însărcinate, proaspetele mamici și bebelușii. Cei care suferă de răni deschise, infecții semnificative, probleme cardiace, diabet sau susceptibilitate la leșin sunt, de asemenea, sfătuiți să renunțe la aceste hack-uri. Dacă aveți dubii, discutați mai întâi cu un dermatolog.

Cu măsurile de siguranță și de siguranță stabilite cu fermitate, atunci, să aflăm puțin mai multe despre ce poate face bicarbonatul de sodiu pentru tine. Totuși, nu vă înșelați: aici vorbim în mod special despre bicarbonat de sodiu – nu despre praf de copt. Care este diferența, te întrebi? Ei bine, este de fapt destul de important.

Bicarbonatul de sodiu este doar un nume mai recunoscut pentru compusul chimic bicarbonat de sodiu. Acesta este alcătuit din hidrogen carbonat și sodiu, iar atunci când este amestecat cu un acid - cum ar fi crema de tartru -, combinația are ca rezultat o eliberare de dioxid de carbon. Și acest gaz este cel care ajută la extinderea amestecurilor de prăjituri.

Praful de copt, pe de altă parte, este o combinație de bicarbonat de sodiu, cremă de tartru și un fel de umplutură - cum ar fi făina de orez sau făina de porumb. Acest agent de ridicare este declanșat atunci când i se adaugă ingrediente umede, de aceea praful de copt este cel mai frecvent utilizat în rețetele de prăjituri.

Pentru a adăuga un alt strat de potențială confuzie, există și câteva nume diferite pentru bicarbonat de sodiu. Am auzit deja că bicarbonatul de sodiu este un alt nume pentru bicarbonatul de sodiu. Dar în unele teritorii, produsul poartă și numele de bicarbonat de sodiu. Fii sigur, totuși: cele două alcaline sunt exact același lucru.

Deci acum știm exact cu ce avem de-a face, ce poți face cu bicarbonatul de sodiu? Ei bine, așa cum am discutat anterior, este cel mai frecvent utilizat în rețetele de copt. Este la îndemână pentru a face pâine suc rapidă, de exemplu, deoarece felul în care pulberea eliberează dioxid de carbon înseamnă că mâncarea poate crește fără a fi nevoie de drojdie.

Dar utilizatorii de internet aventuroși susțin de ani de zile că bicarbonatul de sodiu poate fi de fapt folosit pentru o mulțime de lucruri în afara coacerii. De exemplu, pulberea este destul de bună pentru curățare. Și dacă nu ne credeți, iată cum puteți încerca singur.