Ce sampon trebuie sa folosesti in functie de tipul de par

Atat pielea, cat si parul, au caracteristici specifice pentru fiecare persoana, astfel incat alegerea produsului potrivit trebuie sa ia in considerare aceste calitati.

Ce sampon trebuie sa folosesti in functie de tipul de par

Scalp sensibil

Nu orice sampon pentru un scalp sensibil este potrivit. In acest caz, cel mai bine este sa cumparati un sampon extra-grasime de la farmacie care sa nu contina ingrediente iritante si sa aiba substante antiinflamatoare.

Par gras

Parul gras se ingrasa foarte repede, dar este o greseala sa-l spalati in fiecare zi, deoarece creeaza un efect invers, cu cat este spalat mai des, cu atat se ingrasa mai repede. Pentru acest tip de par, este recomandabil sa alegeti un sampon care regleaza sebumul, dar nu ar trebui sa-l folositi ori de cate ori va spalati parul: este recomandabil sa alternati utilizarea acestuia cu unul neutru.

Par fin

Parul fin este mai fragil si necesita sampoane care dau volum, dar nu sunt agresive. Este mai bine sa nu contina siliconi.

Parul uscat

Parul uscat are nevoie de hidratare si sampoane care nu sunt foarte agresive, care nu contin agenti tensioactivi si evitati vopselele si mastile nutritive pentru un timp. Uleiul si mastile nutritive sunt recomandate in mod special in aceste cazuri. Este, de asemenea, convenabil sa folositi protectie pentru par inainte de a folosi uscatorul de par sau placa.

Par cu matreata

Exista multe sampoane pentru combaterea matretei, dar cel mai bine este sa mergeti la dermatolog pentru a indica care este cel mai bun caz in cazul dvs. Odata ce il gasiti pe cel potrivit, ar trebui sa-l folositi pana cand simptomele dispar.

Par vopsit

Parul vopsit are nevoie de ingrijire proprie. Exista sampoane speciale pentru parul vopsit si, in plus, exista nuante specifice pentru anumite culori sau nuante, deoarece acestea ajuta la pastrarea culorii si o fac sa dureze mai mult. Exista, de asemenea, cele specifice pentru extensii.

Terapeutic

Samponul pentru un scalp sanatos nu este acelasi ca si pentru un scalp cu o probleme. In al doilea caz, aveti nevoie de un sampon terapeutic. Psoriazisul si dermatita atopica sunt doar doua dintre cele mai frecvente probleme. In acest caz, trebuie sa mergeti la un dermatolog pentru a va sfatui.