Cum ne machiem in functie de anotimp

Fie ca este sezonul rece sau sezonul cald, doamnele si domnisoarele intotdeauna isi vor aplica machiaj pe fata. Ceea ce trebuie sa stie, insa, este ca machiajul se aplica diferit in functie de anotimp.

Crema hidratanta si crema cu SPF nu trebuie sa lipseasca niciodata din rutina zilnica de machiaj. Este recomandat ca vara sa folositi o crema cu un nivel mai ridicat de SPF fiindca soarele este mai puternic, iar iarna sa utilizati o crema care hidrateaza in profunzime deoarece frigul  usuca pielea.

Fondul de ten se alege in functie de tipul tenului, insa e bine sa stiti ca si vara, dar si iarna, aveti nevoie de un fond de ten lejer, dar rezistent, deoarece e posibil  sa curga de pe fata sau sa se transfere pe haine. Incercati ca vara sa evitati produsele pe baza de ulei.

Cel mai recomandat rimel atunci cand este iarna este cel rezistent la apa, la fel si in cazul creioanelor sau tusurilor de ochi. In cazul in care ninge sau ploua, acestea nu vor curge si nu va vor lasa urme negre, inestetice, pe fata dumneavoastra.

Nu utati ca este posibil ca vara sa aveti nevoie de o nuanta mai inchisa a fondului de ten, deoarece va puteti bronza.

Iluminatorul pe care il folositi vara poate fi auriu, pentru a se potrivi cu piele dumneavoastra bronzata. Iarna, culorile precum rozul, argintiul sau albastrul sunt potrivite pentru a ilumina fata.

In ceea ce priveste machiajul ochilor, este foarte simplu. Vara utilizati culori calde: nuante de maro, crem, caramiziu sau chiar rosu; pe cand iarna utilizati albastru, negru, gri, argintiu.

Vara puteti pune accent pe partile fetei pe care le iluminati, si anume pometi, varful nasului, arcul lui cupidon si de ce nu, clavicule si umeri. Pentru restul corpului puteti folosi un amestec format din ulei de bebelusi si iluminator pulbere. Veti straluci si veti atrage toata atentia asupra dumneavoastra.

Iarna incercati sa folositi farduri de obraji cat mai rozalii, pe care pe puteti aplica pe nas, pe tample si bineinteles, pe obraji. De asemenea, puteti folosi sclipici in cotul intern al ochiului pentru a da luminozitate.

Nu incercati produse noi, pe care nu le-ati  mai utilizat inainte, daca stiti ca urmeaza sa participati la un eveniment important.

Oricare ar fi anotimpul in care va machiati, nu uitati de ingrijirea tenului inainte sa aplicati machiajul si dupa ce va demachiati.