3 pasi pentru aplicarea fondului de ten in mod corect

3 pasi pentru aplicarea fondului de ten in mod corect 3 pasi pentru aplicarea fondului de ten in mod corect

Orice machiaj reusit depinde de cat de bine a fost aplicat, in prealabil, fondul de ten. Chiar daca esti deja experta in manuirea acestui produs de machiaj, make-up artistul Oonagh Connor mai are sa-ti dezvaluie cateva make-up tipsuri legate de aplicarea bazei de machiaj.

PASUL 1

In aplicarea fondului de ten poti lucra cu pensula, buretelul de latex sau poti folosi chiar degetele daca vrei un efect mai natural.

Incepe prin a „incalzi” o mica cantitate de fond de ten pe podul palmei. Incepe aplicarea fondului de ten din zona T (frunte, nas) si continua apoi cu barbia si pometii. Lucreaza cu cantitati cat mai mici de fond de ten pentru ca produsul sa se intinda cat mai bine. In acest articol gasesti o lista cu cele mai bune branduri de fond de ten de calitate.

Pentru a evita ca fondul de ten sa se stranga si sa formeze cute inestetice la aripile nasului trebuie sa il intinzi de jos in sus.

La frunte, aproape de linia parului, foloseste o cantitate cat mai mica de fond de ten pentru a evita excesul.

PASUL 2

Pentru a evita ca fondul de ten sa se stranga inestetic la baza nasului il poti aplica ascendent de sus in jos.

Nu uita sa prelungesti aplicarea fondului de ten pe maxilare, usor estompat spre linia gatului.Dupa ce ai terminat cu aplicarea fondului de ten lasa-l pentru cateva minute inainte de a trece la aplicarea fardurilor.

PASUL 3

Fixeaza fondul de ten cu ajutorul unui pudre transparente. Pudra transparenta da un aspect mat machiajului si il face sa reziste pentru mai mult timp.

Pentru a nu aplica prea multa pudra, scutura de cateva ori pamatuful pentru a inlatura excesul.

Avantajele unui fond de ten

Fondul de ten pare a fi un element de baza pentru orice fata care iubeste machiajul. Cu toate acestea, nu tuturor ne place senzatia de fond de ten pe fata noastra. Unora dintre noi le place sa foloseasca doar o crema hidratanta si putina protectie solara. Cu toate acestea, utilizarea unui fond de ten aduce diferite beneficii despre care nu stiam. 

Sa ne gandim astfel: zilnic ne imbracam corpurile in diferite straturi de imbracaminte. In acest fel si impreuna cu protectia solara, il protejam de soare si de poluantii adapostiti in mediu. Cu toate acestea, pielea de pe fata noastra este expusa radicalilor liberi, razelor UV si poluarii fara nicio protectie. Prin urmare, baza de machiaj impreuna cu protectia solara servesc drept manusa care ne acopera pielea.

Cel mai sanatos mod prin care pielea noastra poate aparea pe un ton uniform este sa folosim un fond de ten. In acest fel, nu o supunem nici unui tratament chimic care ar putea afecta celulele ei. La fel, prevenim reactiile alergice sau nefavorabile pe care le putem avea. Unele fonduri de ten au chiar proprietati care se potrivesc tonului dvs. intr-un mod inofensiv.

O baza buna de machiaj impreuna cu un anticearcan ne ajuta sa ascundem ridurile, petele si cateva pliuri ale pielii. De aceea, este important sa folositi o baza buna, o puteti completa si cu un grund. Acest lucru va va ajuta sa ascundeti porii deschisi, sa va indepartati uleiul de pe fata si sa „matificati” tenul.