3 pasi pentru rutina de curatare a tenului

Rutina de curatare a tenului este extrem de importanta si e necesar sa fie practicata cu sfintenie de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara, la culcare.

O rutina cat mai completa cuprinde 3 pasi de baza pe care trebuie sa-i respectam intru tocmai, mai ales atunci cand din rutina noastra nu lipseste si utilizarea machiajului sau a unor produse suplimentare de igiena (precum serurile si cremele).

Iata care sunt cei 3 pasi pe care trebuie sa-i respecti zilnic.

 

1. Demachierea

Este extrem de necesar sa folosim produse demachiante chiar si atunci cand nu folosim machiaj, dat fiind ca impuritatile se vor depune oricum pe ten. Aceste demachiante trebuie sa fie cat mai blande cu putinta si in asociere cu nevoile tenului.

 

2. Curatarea

Demachierea nu este un pas suficient si ar trebui intotdeauna completat de o curatare riguroasa. Gelul de curatare trebuie sa fie atent si mai riguros spre deosebire de demachiant, pentru a preveni impactul negativ asupra tenului. Curatarea tenului ar trebui realizata de doua ori, astfel incat sa te asiguri ca elimini absolut toate impuritatile si ingredientele demachiantului ramase pe ten.

 

3. Hidratarea

Indiferent de tipul tenului, chiar si daca vorbim despre cel gras, rutinaa de curatare a tenului trebuie sa fie insotita intotdeauna de un produs hidratant care reface bariera pielii dupa curatare si care actioneaza si ca un film impotriva bacteriilor. Exista asadar solutii de hidratare sau normalizare a secretiilor pielii, pentru orice tip de ten.