Cum ne construim o rutină corectă de îngrijire a tenului?

Cum ne construim o rutină corectă de îngrijire a tenului? Cum ne construim o rutină corectă de îngrijire a tenului?

Poluarea, stresul și înaintarea în vârstă își pun amprenta asupra aspectului fizic. Fața, gâtul și mâinile sunt cele care sunt cele mai afectate de factorii externi, cât și interni și au nevoie de o îngrijire specială față de restul corpului.

În ceea ce privește fața și gâtul, există o multitudine de recomandari de cosmetice. Având în vedere promovarea intensă de care se bucură produsele de ingrijire a tenului, este ușor să ne lăsăm pradă tentației de a cumpăra produse de care nu avem nevoie sau care nu sunt potrivite tenului nostru. Vorbind de îngrijirea pielii este important să se utilizeze geluri de duș și loțiuni de corp ce asigură hidratare intensă. 

De aceea, trebuie să ne ghidăm după niște reguli ferme, atunci când configurăm o rutină de îngrijire a tenului. În primul rând trebuie să știți că există câțiva pași de bază, standard și alții care pot fi adăugați în cazul tipurilor de ten cu nevoi speciale. Astfel de cazuri, care necesita o mai mare atenție, sunt tenul acneic, tenul sensibil și tenul matur.

Totuși, nici aceste tipuri de ten nu exclud necesitatea folosirii anumitor produse cosmetice de bază. Care sunt acestea?

  1. Gelul de curățare. Folosirea geluilui de curățare este un pas care trebuie realizat zilnic, atât dimineața pentru a elimina sebumul și impuritățile acumulate pe parcursul nopții, cât și seara pentru a înlătura machiajul. Pentru demachiere poate fi folosit împreună cu un demachiant cremos sau o apă micelară, dar trebuie să aveți în vedere că aceste produse nu îl pot substitui. 
  2. Exfoliantul. În ceea ce privește exfolierea, aveți la dispoziție atât produse cu acțiune mecanică, cât și cu acțiune chimică. Acest pas trebuie realizat de maxim două ori de săptămână, pentru a evita o agresiune inutilă a pielii.
  3. Crema hidratantă. Aceasta este un alt produs destinat uzului zilnic. Idiferent de tipul de ten – normal, gras, uscat sau mixt, aceasta nu trebuie să lipsească. Există formule adaptate fiecăruia. De exemplu, în timp ce pentru un ten gras se recomandă formule mai lejere, un ten uscat are nevoie de o cremă mai densă.
  4. Protecția solară. Acest pas este unul dintre cele mai importante și, în același timp, cel mai neglijat. Expunerea la razele solare are extrem de multe efecte adverse asupra tenului, de la îmbătrânirea prematură și petele pigmentare, până la riscul de dezvoltare a unui melanom. De aceea, aceasta se aplică la începutul zilei și trebuie reaplicată la un interval de câteva ore.

Lacei 4 pași se pot adăuga și alte cosmetice, în funcție de nevoile particulare ale fiecăruia. Totuși, nu aglomerați prea tare rutina de îngrijire. Simplitatea și perseverența vor da întotdeauna rezultate!