Igiena corecta a ochilor

La fel ca multe alte zone ale corpului, ochii pot avea o sensibilitate extrem de ridicata, poate cea mai ridicata dintre toate.

Un disconfort sau o problema oculara ne va afecta viata de zi cu zi si modul cum ne desfasuram activitatile zilnice. Iar deseori igiena este un punct de plecare al problemelor oculare, evitand acele boli cu transmisie genetica. Asadar, oricare dintre noi ar trebui sa acorde o atentie foarte sporita igienei oculare si in special a unei igiene oculare corecte, care contribuie la mentinerea sanatatii ochilor pe termen lung si previne dezvoltarea unor afectiuni grave.

 

Cum arata igiena corecta a ochilor

 

l  Demachierea

Demachierea ar trebui sa se faca de minim 1-2 ori pe zi minim, chiar si atunci cand nu folosesti produse cosmetice. Bacterii sunt peste tot, deseori chiar si pe fata de perna, si cu precadere atunci cand aplici machiaj. Poti preveni ca ingredientele din produsele demachiante si alte substante sa-ti patrunda in ochi, folosind un demachiant fara alcool sau parfum, care curata delicat.

 

l  Igiena

Si igiena ar trebui efectuata cel putin dimineata si seara, cu un gel de curatare la fel de bland. Maseaza usor zona ochilor prin miscari circulare dupa ce ai indepartat toate impuritatile grosiere. E recomandat sa folosesti un prosop de unica folosinta ca sa eviti contactul cu bacteriile.