Sfaturi de ingrijire a genelor venite de la specialisti

Daca ochii sunt ferestrele sufletelor noastre, atunci cu siguranta ne dorim sa ne asiguram ca avem grija de perdele – genele noastre. Dincolo de imbunatatirea aspectului genelor cu rimel, adesea nu ne gandim la sanatatea lor generala. Dar ar trebui. Genele ne protejeaza ochii de obiectele straine – plus cand arata bine, si noi aratam bine.

Pentru a mentine genele sanatoase, curatati cu atentie fata, inclusiv zona ochilor, inainte de a merge la culcare in fiecare noapte. Cautati produse de curatare recomandate special pentru ochi si curatati usor ochii cu un burete pentru a elimina murdaria si machiajul. De asemenea, asigurati-va ca nu agresati genele prea mult cand aplicati machiajul sau indepartati machiajul la sfarsitul zilei. La fel cum ati aplica crema de noapte sau serul de fata, aplicarea unui ser de conditionare pe gene inainte de culcare este cheia.

Exista o greseala comuna pe care oamenii o fac si care duce la pierderea genelor?

Da, frecarea excesiva a ochilor sau indepartarea rimelului este un mare nu. Fiind prea agresivi in curatarea rimelului poate duce, de asemenea, la pierderea genelor.

Exista ingrediente periculoase pe care ar trebui sa le evitam atunci cand cumparam rimelul?

Evitati rimelul care contine ethelul de alcool, deoarece este foarte uscat, facand genele fragile, ducand in cele din urma la rupere.

Care este cel mai bun mod de a mentine genele curate si sanatoase?

Asigurati-va ca va curatati zilnic genele cu un demachiant delicat. Samponul pentru bebelusi este o alternativa excelenta – este mai bland asupra ochilor. De asemenea, este important sa evitati sa impartasiti produsele de machiaj cu altii pentru a evita contaminarea.

Este matreata genelor un lucru real?

Matreata genelor se refera doar la pleoapele infundate. Dar poate provoca o serie de afectiuni: dermatita seboreica (o crestere a drojdiei), o alergie la machiajul ochilor sau produse de ochi, o problema autoimuna numita sindromul Sjogren care este o boala autoimuna, psoriazis, o inflamatie cronica cauzata de bacterii. O persoana care are aceste simptome trebuie sa vada un oftalmolog.