Mod suprinzator de usor pentru imbunatarirea depresiei

Mod suprinzator de usor pentru imbunatarirea depresiei Mod suprinzator de usor pentru imbunatarirea depresiei

Tratarea depresiei poate fi dificilă. Boala poate afecta oamenii din toate categoriile sociale în moduri tăcute și insidioase. Din fericire, conștientizarea despre subiectul important, dar sensibil, devine din ce în ce mai populară în întreaga lume. În timp ce terapia și medicația sunt modalități obișnuite de a trata boala mintală, cercetătorii din Australia au găsit o altă modalitate de a face față simptomelor depresiei.

După analizarea rezultatelor unui studiu în care persoanelor cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani li s-a cerut să ia o dietă mai sănătoasă, au descoperit că aceiași oameni prezentau mai puține simptome la trei săptămâni de la schimbare

Mai mult, participanții care și-au continuat obiceiurile mai sănătoase de luni de zile au raportat că s-au simțit mai bine în comparație cu momentul în care a început experimentul.

Vorbind despre descoperirile echipei, autorul principal  Heather Francis subliniază modul în care această soluție potențială are o acoperire de 100%, deoarece toți oamenii mănâncă și că poate fi mai rentabilă decât medicamentele.

Există, de asemenea, faptul că mâncarea este un aspect al tratamentului pe care pacienții îl controlează. Ea a mai spus că modificările dietei pot acționa într-un mod similar cu terapia atunci când vine vorba de ameliorarea simptomelor depresiei.

Împărțiți în două grupuri, grupul de dietă obișnuită sau grupul de schimbare a dietei, participanților la acesta din urmă li s-a atribuit o nouă dietă bazată pe Ghidul australian pentru alimentație sănătoasă din 2003, precum și pe dieta mediteraneană.

Grupului i s-a arătat un videoclip instructiv pentru îndrumare. Au fost instruiți în mod specific cu privire la cantitatea de alimente pe care ar trebui să le mănânce într-o zi.

Aceasta a presupus creșterea consumului zilnic de legume la cinci porții pe zi, în timp ce consuma, de asemenea, trei porții de cereale integrale și până la trei porții de fructe. La acestea se adaugă cele trei porții de lactate neîndulcite și proteine ​​slabe.

Între timp, participanților li s-a recomandat să mănânce trei porții de pește pe săptămână. În plus, li se mai oferă instrucțiuni pentru a reduce consumul de alimente nesănătoase, cum ar fi carbohidrații rafinați, carnea grasă și zahărul.

Cu toate acestea, este încă important să rețineți că aceste rezultate pozitive au unele avertismente. Dr. Marc Molendijk, profesor și membru al consiliului de redacție al  PLoS ONE unde a fost publicat studiul, avertizează că acordarea unei ponderi prea mari rezultatelor poate transmite un mesaj rău persoanelor cu depresie.

Potrivit lui Molendijk, s-ar putea să ajungă să simtă că e vina lor că sunt deprimați.

Dr. Joseph Firth are o abordare mai pozitivă asupra acestui subiect. Cercetătorul de la Universitatea din Manchester a spus că există adevăr în zicala „corp sănătos, minte sănătoasă