Milionarii din India investesc în Cipru în schimbul dobandirii cetățeniei

Milionarii din India investesc în Cipru în schimbul dobandirii cetățeniei Milionarii din India investesc în Cipru în schimbul dobandirii cetățeniei

Cetățenia într-o țară străină este considerată o realizare imensă în rândul celor bogați din India. Unii îl consideră o modalitate de a scăpa de impozitele mari și de a găsi medii mai favorabile pentru afaceri.

Alții o fac pentru beneficiile stilului de viață, cum ar fi educația bună, libertatea de a călători și bucurarea unei calități mai bune a vieții. Milionarii Indiei care caută cetățenia într-o țară europeană nu trebuie să facă prea multe pentru a-și obține biletul de aur.

Insula Cipru din estul Mediteranei devine țara de alegere pentru cei bogați care pot dobândi cetățenia prin programul său de  „ viză de aur” .

De ce Cipru?

Abia de curând, miliardarul de profil și mogul imobiliar din India, Surendra Hiranandani, care a fondat Grupul Hiranandani, a luat decizia de a investi în Cipru și de a obține în schimb cetățenia insulei.

Motivul din spatele deciziei sale a fost să-și extindă afacerea dincolo de granițele subcontinentului și să beneficieze de ratele mai mici ale impozitului pe profit oferite de Cipru.

În timp ce vorbea cu Mumbai Mirror, miliardarul a spus că, dacă ar avea o singură șansă de a vorbi cu prim-ministrul indian, el va cere să ajute sectorul imobiliar prin scăderea ratelor dobânzilor pentru constructori și facilitarea obținerii de diverse permisiuni cu privire la construirea unei noi proprietăți.

Dar nu doar indienii bogați râvnesc naționalitatea Ciprului. Indienii nerezidenți bogați (NRI) care trăiesc în alte orașe precum Dubai sau Londra sunt atrași și de ideea de a trăi într-un stat european.

Un alt nume remarcabil de pe lista indienilor care și-au mutat afacerile în Cipru este Anish Bhatt, cunoscut mai popular sub numele de Watch Anish. Domnul Bhatt a fondat prima revistă de ceasuri și stiluri de viață din India. Astăzi este proprietarul unei companii de milioane de dolari, cu peste 2 milioane de adepți pe Instagram.

Beneficiile

În timp ce vorbea cu un reporter la telefon din Cipru, Bhatt spune că calitatea vieții pe care Insula o poate oferi este cel mai mare motiv din spatele deciziei sale de a se muta.

Mai mult decât atât, este un om ocupat, care călătorește mult și când are ocazia să petreacă timp cu soția și fiica sa, se bucură că se află într-un loc în care există soare constant și cele mai frumoase plaje din lume.

Desigur, climatul favorabil afacerilor din țară și oportunitățile de investiții în creștere sunt un bonus imens pentru oamenii de afaceri.

Bhatt spune că viața în Cipru a fost ușoară datorită sistemului fiscal accesibil. Țara este pe primul loc pe lista accesibilității fiscale, cu o rată corporativă de doar 12,5%. Cota de impozitare poate fi redusă și mai mult, până la 2,5%, depunând o deducere a dobânzii naționale (NID). Mai mult, insula nu are impozite zero pe dividende și aproape niciun impozit pe proprietăți, moșteniri sau câștiguri de capital.

Eligibilitatea de a deveni rezident fiscal în Cipru este foarte simplă; trebuie să petreceți cel puțin 60 de zile pe an după insulă după obținerea cetățeniei și nu mai mult de 183 într-o altă țară.

Solicitantul principal poate solicita, de asemenea, cetățenia pentru membrii familiei sale. Copiii minori sunt incluși automat, în timp ce copiii adulți până la vârsta de 28 de ani pot aplica și dacă pot dovedi că solicitantul principal îi susține în continuare financiar. Această caracteristică este cea mai atrăgătoare pentru oamenii de afaceri bogați, care tind să aibă familii numeroase.

Programul de vize de aur atrage investitori bogați în Cipru de ani de zile, dar recent, țara a limitat numărul investitorilor care ar putea obține cetățenia la  700 pe an . Numărul limitat de spoturi ar putea face cetățenia Ciprului și mai valoroasă în viitor.

Anish a spus că procesul de mutare într-o altă țară nu a fost atât de descurajant pe cât ar crede mulți. Persoanele care ezită să facă pasul pot angaja un consultant specializat în a ajuta oamenii să se miște. Anish l-a recrutat pe Millwood Kane International pentru a-l ajuta pe el și familia sa să se mute într-o altă țară.

Dillon Bhatt, șeful organizației din Londra, spune că majoritatea clienților lor care solicită cetățenie cipriotă-via-investiție au aparținut Indiei, motiv pentru care compania a decis să deschidă o sucursală și în Mumbai.