Masă extensibilă sau transformabilă? Alegerea mesei de sufragerie

Masă extensibilă și transformabilă Ares Mega Masă extensibilă și transformabilă Ares Mega

Alegerea unei mese în sufragerie nu este un lucru simplu. Ne dorim spațiu cât mai mult la dispoziție, dar nu putem renunța la o masă. Mai ales pentru că în mod tradițional sufrageria (sau livingul) este văzut de majoritatea românilor locul în care au loc festivitățile în familie. În mod implicit, o mare parte din cameră este ocupată de masă și scaune, ceea ce deja creează o problemă pentru restul zilelor. 

În mod tradițional sufrageria (sau livingul) este văzut de majoritatea românilor locul în care au loc festivitățile în familie. În mod implicit, o mare parte din cameră este ocupată de masă și scaune, ceea ce deja creează o problemă pentru restul zilelor. Dar există numeroase soluții prin care putem avea și spațiu la dispoziție, și masa de care avem nevoie. Aceasta poate fi extensibilă sau și mai bine, transformabilă.

Masă extensibilă rotundă

Dacă ne dorim o masă rotundă care să se extindă, avem soluții: diametrul de 105 cm masa Celsius, diametrul de 120 cm masa Sun sau Fahrenheit Round și dacă dorim una și mai mare, ne putem uita la 130 cm la masa Cronos.

 

Masă transformabilă dreptunghiulară

Desigur că odată cu trecerea timpului și obiceiurile noastre se modifică: astăzi este mult mai probabil că ne dorim să stăm pe canapea având în față o măsuță pe care putem servi o cafea sau mici gustări. Ne gândim să renunțăm la masa tradițională cu scaune, dar ce ne facem dacă avem invitați la masă? Soluția care este în trend în ultima vreme este masa transformabilă: este măsuță de cafea, dar când avem nevoie se transformă în masă de prânz, capabile să găzduiască până la 14 persoane: de exemplu Ares Mega sau Assist. În starea cafea  sunt discrete: 120x80 cm, dar la nevoie cât ai zice Hocus Pocus Preparatus se pot mări la 170, 220, 270 sau 320 cm! La alegea ta, în funcție de nevoi! Dacă nu ai nevoie de așa masă mare, sunt și alte opțiuni: de exemplu, cele mai vândute sunt Ulisse și Ares Fold, dar pe aproape sunt și Calypso, sora mai mică a lui Ulisse, Febo sau Diario, care se extinde pe lățime! Când alegeți o masă transformabilă, trebuie să răspundeți la 2 întrebări: câte persoane maxim trebuie să găzduiască (ținând cont desigur de spațiul avut la dispoziție) și ce dimensiuni trebuie să aibă când nu e extinsă.

   

Masă transformabilă pătrată

Cum nu toate spațiile sunt la fel, există situații în care avem nevoie de o masă pătrată, care să se transforme. În acest caz avem la îndemână varianta Levante. De la dimensiunile 90x95 ajunge la 145 sau 195x90 cm. Suficient pentru 8 sau chiar 10 persoane.

 

Masă transformabilă rotundă

Cu toții ne dorim să fim cavaleri ai mesei rotunde  și dacă de dorim acest lucru, putem să ne alegem o masă transformabilă rotundă: Helios, discretă micuță (diametru 105 cm), dar la nevoie poate găzdui 6-8 persoane.

 

Masă pliabilă

Dacă nici o altă variantă nu poate fi aleasă, singura soluție este ... o masă pliabilă. Una care dispare sub pat ar fi Geniale sau una care dispare în dulap ar fi Icaro.

Dar mai multe amănunte puteți vedea aici.