Ce nu stiai despre zona pentru luat masa si importanta acesteia intr-o locuinta

Ce nu stiai despre zona pentru luat masa si importanta acesteia intr-o locuinta Ce nu stiai despre zona pentru luat masa si importanta acesteia intr-o locuinta

Bucataria este una dintre cele mai utilizate incaperi dintr-o locuinta. Este pe de o parte locul in care se prepara si gateste mancarea iar pe de alta parte zona in care familia si prietenii se aduna zi de zi pentru a lua masa si a petrece timp impreuna.

In bucatarie ne bem cafeaua dimineata la micul dejun si tot in bucatarie luam cina sau gustarea de dinainte de a merge la somn. Configuratia fiecarei bucatarii este diferita insa in majoritatea cazurilor cu totii ne confruntam cu o problema comuna si anume lipsa spatiului.

In general, pentru ca majoritatea spatiului din bucatarie este ocupat de chiuveta, electrocasnice, blaturi de lucru sau dulapuri pentru depozitare, zona de luat masa are cel mai mult de suferit. De cele mai multe ori masa este amplasata in singurul colt liber pentru ca in definitiv acesta este singurul spatiu disponibil. O zona special destinata pentru luat masa este absolut vitala pentru viata de zi cu zi a unei persoane. Plasata in proximitatea bucatariei ajuta la separarea zonelor unei locuinte, la pastrarea curateniei si a unei rutine sanatoase in raport cu dieta si obiceiurile alimentare.

Majoritatea locuintelor nu dispun de o incapere separata care serveste pe post de salon. Din acest motiv de cele mai multe ori se ajunge la luatul mesei in sufragerie in fata televizorului. Un astfel de comportament duce cu timpul la formarea de obiceiuri nesanatoase, a unei rutini paguboase sau la probleme de greutate. Este recomandat astfel o separare pe cat posibil pentru a crea un loc potrivit pentru luat masa. Beneficiile unei zone de luat masa sunt numeroase, de la cele despre sanatate, la aspectele sociale si emotionale ce stau la baza acestui obicei.

Vis a vis de problema spatiului, asa cum am concluzionat anterior, de cele mai multe ori masa este amplasata in singurul colt liber care permite instalarea ei. Pentru a putea economisi spatiul, puteti apela la o serie de trucuri pentru a crea o zona de luat masa confortabila. Ca piese de mobilier puteti opta pentru coltare de bucatarie, banci de bucatarie sau mese si scaune extensibile. Toate aceste tipuri de mobila de bucatarie sunt special create pentru a optimiza spatiul. Un coltar de bucatarie sau o banca servesc ca scaun pentru un numar mai mare de persoane, sunt extrem de utile si pot face locul de luat masa unul deosebit de confortabil. O masa extensibila este extrem de practica deoarece aceasta isi poate modifica dimensiunile in functie de nevoile fiecaruia. Scaunele extensibile se pot plia si depozita cu usurinta pentru a economisi spatiul atunci cand masa nu este folosita.

Zona de luat masa este absolut necesara pentru interactiunile cu familia. Este locul unde copiii invata sa socializeze, unde cei dragi vin impreuna si unde se formeaza obiceiuri sanatoase. Dedicarea unui spatiu separat pentru aceasta activitate, atat de prezenta in rutina zilnica a fiecaruia, aduce imbunatatiri asupra tuturor aspectelor din viata noastra.