Marele Premiu al Chinei a fost amânat

  • Miercuri, 12 Februarie 2020
  • Sport
Marele Premiu al Chinei a fost amânat Marele Premiu al Chinei a fost amânat

Marele Premiu al Chinei a fost amânat după izbucnirea coronavirusului.

Există posibilitatea ca evenimentul, care urma să se desfășoare la Shanghai pe 19 aprilie, să poată fi reprogramată pentru mai târziu în sezon, dar este puțin probabil. 

Amenințarea pentru sănătate a ridicat, de asemenea, îndoieli cu privire la fezabilitatea inauguralului Grand Prix din Vietnam, care va avea loc pe 5 aprilie.

Coronavirusul este responsabil pentru moartea a 1.016 persoane în China, iar Shanghai se află la doar 500 km de Wuhan, unde a început focarul. 

Conducerea F1 a insistat marți seara că nu a fost luată nicio decizie cu privire la cursa, dar un anunț oficial a fost făcut miercuri după-amiază. 

În urmă cu două săptămâni, dr. Sergio Brusin, un expert principal la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Stockholm, a spus că se așteaptă ca evenimentul să fie anulat , avertizând despre pericolele adunărilor în masă a oamenilor

 

O declarație a FIA spune: „Având în vedere extinderea continuă a coronavirusului nou și după discuțiile în curs de desfășurare cu Federația Sporturilor de Automobile și Motociclete din Republica Populară Chineză (CAMF) și Administrația Sporturilor din Shanghai, Promotorul Marelui Premiu Chinez, Juss Sports Group , a solicitat oficial ca Marele Premiu Chinez pentru Formula 1 2020 să fie amânat.

„FIA, împreună cu Formula 1, au decis în comun să accepte această solicitare oficială din partea promotorului și să amâne Marele Premiu Chinez 2020 FIA Formula 1, programat inițial pentru 19 aprilie. 

Ca urmare a preocupărilor continue privind sănătatea și cu Organizația Mondială a Sănătății care declară coronavirusul ca o urgență globală pentru sănătate, FIA și Formula 1 au luat aceste măsuri pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului călător, a participanților la campionat și a fanilor, care rămâne de îngrijorare primară. "

Găsirea unui alt weekend care să funcționeze logistic pentru transportul echipelor și echipamentelor va fi foarte dificil și aproape sigur le va cere să se angajeze la curse pentru trei weekenduri consecutive.

Marele premiu este cel mai recent dintr-o serie de evenimente care au fost anulate din cauza coronavirusului. Autoritățile din Shanghai au suspendat evenimentele sportive locale din oraș la începutul acestei luni. Formula E și-a anulat setul de întâlnire care va avea loc la Sanya, iar Campionatele Mondiale de atletism de la Nanjing au fost de asemenea anulate, ambele evenimente urmând să aibă loc în martie.

Meciurile de calificare ale grupului B de fotbal olimpic pentru femei din Australia, China, Taiwan și Thailanda au fost anulate, iar turneul de calificare la baschetul olimpic feminin din Marea Britanie a fost mutat din Foshan în China în Serbia din cauza focarului de coronavirus. Foshan se află la 1.000 km de Wuhan, dar turneul a fost considerat un risc prea mare