MotoGP anulează cursa din Qatar care deschide sezonul datorită coronavirusului

  • Luni, 2 Martie 2020
  • Sport
MotoGP anulează cursa din Qatar care deschide sezonul datorită coronavirusului MotoGP anulează cursa din Qatar care deschide sezonul datorită coronavirusului

Cursa MotoGP de deschidere a sezonului,din Qatar a fost anulată din cauza restricțiilor de călătorie ale pasagerilor din Italia și din alte părți din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat purtatorul de cuvant al MotoGP, duminică.

Declarația comună a MotoGP, FIM și asociația de echipe IRTA a declarat că, duminică, toți pasagerii care sosesc la Doha pe zboruri directe din Italia sau care au fost în ultimele două săptămâni în Italia, s-au confruntat cu cel puțin 14 zile în carantină. .

"Italia joacă în mod clar un rol vital în campionat și în clasa MotoGP - atât pe pistă, cât și în afara terenului - și, prin urmare, a fost luată decizia de a anula competiția de clasă ", a spus acesta.

Categoriile Moto2 și Moto3 vor mai face curse de test datorită echipelor și pilotilor care se află deja în Qatar pentru trei zile de testare de săptămâna trecută.

Ducati și Aprilia sunt echipe din Italia, în timp ce pilotii italieni Valentino Rossi, marele MotoGP de la Yamaha . Grila 22-puternică are șase motociclisti italieni, cu ingineri și mecanici pe tot padocul.

Numărul de decese cauzat de un focarul de coronavirus în Italia a crescut la 34, a declarat duminică Agenția pentru Protecția Civilă, numărul cumulativ de cazuri confirmate însumând aproximativ 1,694 în cea mai grava tara afectata din Europa.

A doua rundă din calendarul MotoGP este programată pentru Thailanda pe 22 martie, dar și asta a fost subiectul unor incertitudini.

Formula 1, al cărei sezon începe în Australia pe 15 martie, a anulat deja Marele Premiu al Chinei programat la Shanghai pe 19 aprilie