Formula 1 a cerut anularea Marelui Premiu Chinez

  • Miercuri, 5 Februarie 2020
  • Sport
Formula 1 a cerut anularea Marelui Premiu Chinez Formula 1 a cerut anularea Marelui Premiu Chinez

Formula 1 a cerut anularea Marelui Premiu Chinez, pe fondul unui focar mortal de coronavirus, deoarece șeful Olimpiadei de la Tokyo admite temeri asupra bolii ucigașului care perturbă jocurile.

Federația sportivă din Shanghai dorește anularea Marelui Premiu Chinez

Coronavirusul a afectat sănătatea și siguranța în China - ucidând deja 500 de oameni

Unele evenimente sportive din China au fost anulate pentru a opri răspândirea virusului

Toshiro Muto, directorul executiv din Tokyo 2020, este preocupat de Jocurile Olimpice

Federația sportivă din Shanghai dorește anularea Marelui Premiu Chinez, deoarece numărul mortilor coronavirus continuă să crească.

Cursa urmează să aibă loc pe 19 aprilie, dar virusul gripal a ucis aproape 500 în China de când a izbucnit spre sfârșitul anului trecut. 

Acest lucru a dus la anularea mai multor evenimente sportive din țară, inclusiv Campionatele Mondiale de Atletism Indoor din martie și cursa de Formula E de luna viitoare din Sanya. Între timp, directorul executiv al Tokyo 2020, Toshiro Muto, recunoaște că este tot mai preocupat de situația coronavirusului în ceea ce privește organizarea Jocurilor de vară din Japonia. 

Într-o declarație făcută Federației Internationale de l'Automobile (FIA), Federația Sportivă Shanghai a propus „suspendarea tuturor evenimentelor sportive (evenimente sportive, spectacole, forumuri, schimb valutar și alte activități), până la sfârșitul situației epidemice. .“

Acest lucru va face presiuni asupra FIA pentru a suspenda Marele Premiu chinez cu o prelungire a perioadei de carantină care va avea loc.

Rapoartele spun, de asemenea, că șefii de Formula 1 se vor întâlni miercuri pentru a discuta dacă cursa din acest an în China va continua. 

Posibilitatea ca evenimentul de la Shanghai să fie mutat la o dată ulterioară a fost lovită după ce Rusia a spus că nu vor lua în considerare schimbul de date cu cursa lor în septembrie.

"Data pentru GPul rus 2020 a fost stabilită în octombrie anul trecut și nu se schimbă", au spus oficialii cursei.