Manual de utilizare cafetiera din aluminiu 3 cesti

  • Duminică, 22 Decembrie 2019
  • Diverse
Manual de utilizare cafetiera din aluminiu 3 cesti Manual de utilizare cafetiera din aluminiu 3 cesti

Producerea cafelei cu aceasta cafetiera este bazata pe principiul aburului sub presiune .

Cafetiera se compune din trei camere A, B, C.

Camera inferioara (A) se umple cu apa. Va ru­gam sa va asigurati ca nivelul apei este sub supapa de siguranta, deoarece aceasta actioneaza pentru eliberarea presiunii formate acidental din cauza obturarii ftltrului . Astuparea sigurantei va duce la cresterea presiunii si poate provoca stricaciuni cafetierei.

Camera de mijloc contine un cos de filtrare cu un tub lung (palnia de filtrare )care ajunge in apa. Prin aducerea apei la temperatura de fierbere, aburul se va impinge apa fierbinte prin acest tub, ajungand la cafea, preluand gustul, aroma si taria cafelei,urcand mai departe, printr-un alt filtru in camera de sus (C).

Instructiuni :

1 .Introduceti apa calda sau rece in camera inferioara

2.Umplecti cosul cu cafea proaspat macinata. Folositi o cafea macinata nu foarte fina deoarece se pot bloca orificiile din filtru, obturand apa care trece prin cafea. Nu presati cafeaua in cos. Distribuiti-o uniform.

3 Introduceti cosul de filtrare in camera de jos si insurubati bine pentru a evita iesirea aburului in timpul procesului de fabricare a cafelei .

4 Asezati cafetiera pe aragaz la foc mic-mediu.

5 Cafeaua este gata atunci cand se aude un sfarait din camera de jos . Asta inseamna ca apa s-a epuizat.

Curatarea:

Curatati cu apa calda o carpa sau burete moale.

Sfat: Camera de sus a cafetierei nu ar trebui sa fie curatata cu detergenti, deoarece distruge stratul fin de ulei de cafea format in interiorul camerei de sus. Aceste uleiuri sporesc aroma si evita contactul cafelei direct cu suprafata de metal.

Prin urmare,uleiurile nu trebuiesc indepartate . Este suficient pentru a curata cafeti­era cu apa calda si o carpa moale.