Mai functioneaza afilierea in 2019?

  • Luni, 29 Iulie 2019
  • Afaceri
  • Publicat de
afiliere in 2019 afiliere in 2019

Prin urmare, marketingul afiliat poate fi vazut ca un proces de raspandire a crearii unor produse si marketingul de produse intre diferite parti, unde fiecare parte primeste un procent din castig in functie de contributia acestora.

Afilierea nu este tocmai ceva nou in online, insa ca oricare trend, are de suferit dea lungul timpului, ceea ce ne face sa ne intrebam, oare afilierea mai merge si in 2019? Acest proces interesant este format din 4 parti:

  • Producatorul/vanzatorul numarul 1 al produsului
  • Cel care aduce clientul, adica tu
  • Compania de afiliere, fiind cel care ii uneste pe toti
  • Si bineinteles, cel mai important in toata ecuatia, clientul

Inca de la inceput, ideea afilierii este ca venitul tau sa vina pasiv, fara ca tu sa faci prea mare efort, si de preferat sa castigi bani din asta chiar si atunci cand dormi, nu? Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci, iar pentru a raspunde cu un raspuns rapid si simplu: DA, afilierea inca mai functioneaza si in 2019.

Te lovesti de tot felul de metode pe care anumite site-uri le aplica, bloggeri sau site-uri facute special pentru afiliere, cum este vmag, care la prima vedere este un magazin online foarte bine pus la punct, dar care in spate este un magazin online facut special pentru afliere. Nu este o metoda rea deloc, mai ales ca nu oricine isi permite un astfel de script.

Bloggerii renumiti de afara sau chiar si de la noi, plaseaza linkuri intr-un mod inteligent in articolele lor utile, iar acest lucru le aduce un venit suplimentar pentru munca lor depusa, ceea ce nu este rau deloc, cine ar vrea sa munceasca gratuit la un site? Trebuie sa iasa si bani de undeva, nu merge sa muncesti la nesfarsit la un proiect fara sa culegi candva si roadele acestuia.

In 2019 nu s-au schimbat foarte multe, probabil ca simplul fapt ca oamenii nu mai dau click pe reclame atat de evidente legate de afiliere, dar in rest, cel mai probabil, utilizatorul nici nu stie ca a trecut printr-un filtru de afiliere, si asta nu e tocmai un lucru rau, tinand cont ca pentu client, nu se schimba cu nimic faptul ca a trecut printr-un link de afiliere sau ca a mers el direct si a cumparat produsul.

O metoda impresionanta se face si prin campaniile de facebook ads, unde nici nu ai nevoie de site, duci utilizatorii direct in pagina afiliatului de unde el poate viziona detalii despre produs si cumpara direct din pagina lor, ceea ce poate fi un start foarte bunn pentru cei care inca nu isi permit sa detina un site pe care sa inceapa o campanie de afiliere.

Afilierea inca este o industrie in care se pot face usor bani, iar asta nu cred ca se va schimba prea curand, nici acum in 2019, si cel mai probabil nici in 2020+