Madeira, lucruri de facut in vacanta, vezi top destinatii turistice

  • Duminică, 2 Iulie 2023
  • Turism

Madeira este o insula pitoreasca portugheza situata in largul coastei de nord-vest a Africii.

Cunoscută pentru frumusețea naturală uimitoare, clima blândă și cultura unică, Madeira este o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume

Funchal este capitala Madeira și principala poartă de intrare pentru turiștii care vizitează insula. Este un oraș vibrant, cunoscut pentru clădirile sale colorate, reperele istorice și piețele pline de viață.

Vizitatorii din Funchal pot explora numeroasele muzee ale orașului, cum ar fi Madeira Story Center și Museu de Arte Sacra do Funchal, care găzduiește o vastă colecție de artă și artefacte religioase.

Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase repere istorice, cum ar fi Catedrala Se și Grădina Tropicală Monte Palace. Pico do Arieiro Pico do Arieiro este al treilea vârf ca înălțime din Madeira, la o altitudine impresionantă de 1.818 metri deasupra nivelului mării.

Vizitatorii din Pico do Arieiro se pot bucura de vederi uluitoare ale peisajului din jur și pot explora numeroasele trasee de drumeții care șerpuiesc printre munți.

Vârful poate fi atins cu mașina, iar în partea de sus există un restaurant care servește preparate din bucătăria tradițională Madeira.

Cabo Girao este o atracție turistică populară situată pe coasta de sud a Madeira. Este o stâncă care se ridică la o înălțime de 580 de metri deasupra nivelului mării, ceea ce o face una dintre cele mai înalte din Europa.

Vizitatorii Cabo Girao se pot bucura de vederi panoramice uimitoare ale Oceanului Atlantic și ale peisajului din jur de pe platforma de observație din vârful stâncii.

Curral das Freiras este un mic sat situat în munții Madeira. Este cunoscut pentru frumusețea sa naturală uimitoare, iar vizitatorii satului pot explora numeroasele trasee de drumeții care șerpuiesc prin dealurile și văile din jur.

Satul este renumit și pentru lichiorul său de cireșe, care este făcut din cireșe cultivate local.

Porto Moniz este un oraș mic situat pe coasta de nord a Madeira. Este cunoscut pentru piscinele sale naturale, care sunt formate din roci vulcanice și umplute cu apă de mare.

Vizitatorii din Porto Moniz se pot relaxa în piscine și se pot bucura de priveliștile uimitoare ale Oceanului Atlantic. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase restaurante care servesc preparate tradiționale din Madeira.

Santana este un mic sat situat pe coasta de nord a Madeira. Este cunoscut pentru casele sale tradiționale cu acoperiș de paie, care sunt o caracteristică unică a peisajului Madeira.

Vizitatorii din Santana pot explora numeroasele muzee și galerii de artă ale satului, cum ar fi Museu de Artesanato și Museu da Casa Tradicional de Santana.

Plimbări Levada Plimbările Levada sunt o serie de trasee de drumeții care șerpuiesc prin munții și văile din Madeira.

Traseele urmează canalele antice de irigare, cunoscute sub numele de levadas, care au fost construite pentru a aduce apa din munți în zonele agricole ale insulei.

Vizitatorii din Madeira pot explora plimbările Levada și se pot bucura de frumusețea naturală uimitoare a insulei.

Faja dos Padres este o mică plajă situată pe coasta de sud a Madeira. Este accesibil doar cu telecabina sau cu barca și este cunoscut pentru apele sale cristaline și peisajul uluitor.

Vizitatorii Faja dos Padres se pot relaxa pe plajă, pot înota în mare, sau bucurați-vă de o masă tradițională din Madeira la restaurantul de pe plajă.

Madeira este o insulă uimitoare, cu o cultură unică și o istorie bogată. Vizitatorii insulei pot explora numeroasele sale muzee și galerii de artă, se pot relaxa pe plajele sale frumoase și