Top destinatii turistice in Bulgaria

  • Miercuri, 31 Martie 2021
  • Turism

Bulgaria este o tara cu diverse peisaje si o profunzime a istoriei, care are ca rezultat o natiune plina de frumusete naturala si bogatie culturala care dateaza din vechime.

Cu varfuri inalte, stancoase, acasa la muntii pitoresti, parcuri nationale uriase unde animalele pe cale de disparitie se plimba in salbaticie si plaje de nisip care imbratiseaza Marea Neagra, impreuna cu relicve ale guvernarii sovietice, exista ceva pentru toata lumea de descoperit in indrazneata si frumoasa Tara balcanica. Iata o privire la cele mai importante destinatii turistice din Bulgaria!

Top destinatii turistice in Bulgaria

1. Manastirea Rila

Faceti o excursie la Manastirea Rila si bucurati-va in imprejurimile senine din muntii Rila. Infiintata in secolul al X-lea si pastrata ca fiind un important monument istoric si cultural, manastirea ortodoxa Rila din Orient este o icoana arhitecturala. Etichetata ca Ierusalimul Bulgariei, este cea mai mare manastire din tara si gazduieste o iconografie religioasa convingatoare, inclusiv picturi murale, sculpturi si artefacte istorice.

2. Vechiul Nessebar

Nessebar a fermecat vizitatorii in ultimii 9 000 de ani si continua sa o faca si in ziua de azi. Amplasat pe o peninsula care este conectata la continent printr-o sosea, fermecatorul oras vechi din Nessebar este un muzeu in aer liber, plin de piete frumoase, biserici si strazi pietruite. Istoria si monumentele orasului se intind in epoca romana si bizantina, iar ramasitele zidurilor vechi ale orasului se mai vad inca.

3. Parcul National Pirin

Acasa la mai mult de 70 de lacuri glaciare, paduri vechi si piscuri de 2.915 metri, Parcul National Pirin este o comoara nationala bulgara. Parcul National este un refugiu sigur pentru multe tipuri diferite de specii rare care folosesc gama balcanica pentru adapost. De la ursi bruni si mistreti la lupi si sacali gri; aceasta este o zona indepartata si salbatica care este amenintata de dezvoltarea din statiunile de schi.

4. Sunny Beach

Sunny Beach este renumit pentru plajele lungi, nisipoase care se inclina in Marea Neagra si, de asemenea, pentru numerosii sai turisti care viziteaza orasul statiune pentru a se bucura de viata de noapte. Plajele de aur se intind pe o distanta de opt kilometri de-a lungul coastei si ofera un loc perfect pentru a petrece timp la soare. Plajelele din zona sunt curate, marea este perfecta pentru inot, in timp ce hotelurile abundente de-a lungul coastei sunt, de asemenea, la preturi rezonabile si prietenoase. Acesta este locul de vizitat daca doriti sa petreceti cateva zile relaxandu-va la soare si explorand zona inconjuratoare, cum ar fi orasul vechi Nessebar.

5. Cetatea Tsarevets

Un simbol al maretiei trecute a Bulgariei, Cetatea Tsarevets este construita pe locul unde palatul tasilor medievali a fost odata cu 800 de ani in urma, cand Tarnovo era capitala sa. Explorati vechile ruine si ramasitele a peste 400 de case si nenumarate biserici. Vederile panoramice ale peisajului inconjurator dezvaluie modul in care amplasarea cetatii a fost plasata strategic, la 206 de metri deasupra nivelului marii, pentru a proteja imparatia de invazia de sute de ani.