Lucruri de făcut în Bangkok -atracții turistice de top de vizitat

  • Duminică, 18 Aprilie 2021
  • Turism
Lucruri de făcut în Bangkok -atracții turistice de top de vizitat Lucruri de făcut în Bangkok -atracții turistice de top de vizitat

În timp ce etimologia cuvântului „Bangkok” nu este clară, dar denumirea sa scurtată, „Krung Thep”, a inventat pe bună dreptate această minune „oraș al îngerilor”. Capitala Thailandei este plină de altare orbitoare și de viața vibrantă a orașului.

Acest oraș a fost în centrul luptelor politice care au cuprins Thailanda în secolul al XX-lea. De la desființarea monarhiei până la stabilirea unei reguli constituționale și prin mai multe răscoale și lovituri de stat. Bangkok a văzut și a simțit totul. Această istorie este adâncită în țara sa; cultura și arhitectura. Cu toate acestea, Thailanda este acum printre cele mai vizitate țări din lume, iar Bangkok este pe primul loc pe lista celor mai vizitate orașe din lume . Mai jos veți găsi de ce!

 

Marele Palat

Situat în inima Bangkokului, acest frumos palat a fost reședința oficială a Regilor Siamului (și apoi a Thailandei) din 1782. Construcția a început în secolul al XVIII-lea și prin domnii succesive au fost adăugate noi structuri și clădiri.

Capela Regală a Wat Phra Kaew (sau Templul lui Buddha de Smarald) este găzduită în palat și este păzită de un cloist zidit pe toate cele 4 laturi. Răspândit pe 2.351.000 de metri pătrați, acest lucru nu este ceva de ratat, dar asigurați-vă că vă îmbrăcați modest, deoarece nu sunt permise cămăși sau pantaloni scurți fără mâneci. De asemenea, urmând regulile Templului intră în complex desculț.

Wat Pho

Templul Buddha Reclinat este situat la sud de Marele Palat, pe Insula Rattanakosin. Acest templu se află în mod regulat primul loc din ceea ce este cunoscut ca templele regale de cea mai înaltă clasă. Construit de Rama I, acest complex de temple găzduiește Buddha înclinat de 46 de metri lungime ale cărui picioare înalte de 3 metri sunt încrustate cu sidef în 108 segmente.

De asemenea, găzduiește cea mai mare colecție de imagini Buddha din toată Thailanda. Considerat cel mai vechi centru de educație publică din țară împreună cu școala de medicină thailandeză, acest ilustru templu cu inscripțiile sale din marmură se află în Programul Memoria Lumii al UNESCO.

Wat Arun

Templul Zorilor numit după zeul hindus Aruna (personificat ca soarele radiant) este situat pe malul de vest Thonburi al râului Chao Phraya. Și fidel numelui său, prima lumină a soarelui de dimineață se reflectă pe suprafața templului cu o sclipire de strălucire de neegalat.

Deși templul a existat cel puțin din secolul al XVII-lea, cele mai recunoscute turnuri ale sale nu au fost construite până în secolul al XIX-lea. Caracteristica sa principală este turnul în stil Khmer, acoperit de un Trident cu 7 vârfuri și înconjurat de patru praguri mai mici pe toate cele patru laturi și incrustat cu scoici și porțelan.

Wat Traimit

Templul lui Buddha de Aur: găzduirea celei mai mari statui de aur din lume a lui Buddha, care are o înălțime de 15 picioare și este compusă din aproximativ 83% din aur pur, este motivul pentru care acest templu, chiar dacă este considerat un templu destul de modest conform standardelor thailandeze, este atât popular printre vizitatori.

Dar etajul al doilea sau templul care găzduiește un centru de interpretare spune istoria comunității chineze care locuiește în Bangkok, în timp ce etajul al treilea dezvăluie un muzeu care găzduiește istoria Buddha de Aur în sine. Gara centrală din Bangkok este aproape de acest templu și oferă opțiuni excelente de transport dacă doriți să faceți aranjamente de tur privat în alte zone prin căile ferate thailandeze.