Lucruri de neratat in Viena

  • Marţi, 10 Noiembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Viena Viena

Viena orasul muzicii, viselor si cladirilor cu adevarat impresionante. Acest oras din Austria relaxat si bizar linistit este unul pe care eu (Gemma) l-am crezut ca ar fi vanilie pentru activitati, dar oh, cum m-am inselat.

As argumenta ca un weekend in Viena nu este suficient doar daca va place sa mancati, sa priviti oamenii, muzee, muzica, baut, dans, piete, apusuri, arta de strada si arhitectura. Iata ghidul dvs. orbitor despre ce sa faceti cu 3 zile in Viena (opera este optionala, mancarea tortului nu), precum si cateva dintre tururile noastre preferate.

Cultura cafelei in Viena

Daca hotelul dvs. nu ofera micul dejun, va recomandam sa incepeti prima zi in Viena cu mic dejun si / sau cafea la o cafenea traditionala precum Cafe Hawelka.

Rathaus Viena / Primarie

Aceasta cladire neogotica ar putea fi confundata pentru o catedrala la prima vedere. in timpul sezonului festiv, vizitatorii vor gasi una dintre numeroasele piete festive de Craciun din Austria construite in fata Primariei, precum si un patinoar.

Parlamentul din Viena

Aceasta cladire de inspiratie greaca a fost creata intre 1874 si 1883. Nu uitati sa cautati intotdeauna in Viena; ii puteti vedea pe carturarii greci care acopera acoperisul?

Palatul Hofburg

Aceste cladiri alcatuiesc unul dintre cele mai mari complexe de palate din lume si dimensiunea acestuia este descurajanta.

Pana in 1945, palatul a gazduit monarhia habsburgica, dar gazduieste acum biroul presedintelui si cabinetului austriac. Fanii celei mai frumoase regine din Europa, imparateasa Elisabeth Sisi, pot vizualiza peste 300 de obiecte personale, inclusiv acele rochii, la Muzeul Sisi din incinta Hofburg.

Opera de Stat din Viena / Opera de Stat

Acesta este un lacas de cult pentru cei care doresc sa experimenteze un spectacol de opera vienez celebru intens. Construit initial in 1869, Opera a fost deteriorata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, apoi redeschisa in anii '50.

Mancare in miscare

O calatorie la Viena nu ar fi completa fara a incerca un carnat la unul (sau doua sau trei) dintre chioscurile de carnati AKA Wurstelstand ale orasului.

Aceste standuri servesc o varietate de carnati taiati sau aruncati intr-o rola de paine scobita si insotita de condimente. Carnatii variaza de la Käsekrainer (umplut cu branza), Scharfe (picant) pana la Waldviertler (afumat).

Muzeul Belvedere

Daca v-ati plimba pe traseul de mai sus si ati dori sa parasiti MuseumsQuartier pentru a doua zi (mai jos), ati putea sa va strangeti intr-o vizita la muzeele Belvedere din secolul al XVIII-lea. Complexul este impartit in doua palate baroce, Belvedere inferior (Rennweg 6) si Belvedere superior (Prinz Eugen-Straße 27) impartit de o frumoasa gradina.

Prajituri de incercat la Viena

In 1832, un adolescent numit Franz Sacher a creat tortul Sachertorte care a devenit repede semnul distinctiv al celebritatii cautate Hotel Sacher si un simbol al Vienei. Astazi, reteta pentru burete de ciocolata, gem de caise si o crusta groasa de carcasa tare din ciocolata neagra continua si este vanduta in majoritatea cafenelelor din Viena. Cultura cafelei este o problema importanta pentru oamenii din Viena.