5 lucruri gratuite de facut in Viena

  • Marţi, 5 Mai 2020
  • Turism
  • Publicat de
gradini Viena gradini Viena

Viena, Austria nu este cel mai scump oras din Europa se afla in mod regulat in primele 10 orase cele mai scumpe de pe continent si in primele 25 de orase cele mai scumpe din lume.

Cu toate acestea consideram ca un Citybreak la Viena de 2 zile poate fi perfect pentru a vizita orasul dar si sa mentinem bugetul intact. O privire rapida la preturile ridicate pentru o ceasca de cafea ne anunta ca Viena nu este o destinatie bugetara.

Insa, mai jos am pregatit o lista cu atractiile care se pot vizita gratuit. De asemenea le puteti gasi pe harta Viena pentru a le indentifica mai usor ca pozitie geografica.

Viena la pas

Una dintre cele mai bune metode de a experimenta gratuit Viena este sa descoperi orasul pe jos. O mare parte din farmecul Vienei se afla pe strazile orasului impodobite cu arhitectura opulenta. Muzeele grandioase, bisericile ornamentate, gradinile spatioase si palatele regale pot fi admirate din exterior fara a cheltui un singur cent.

Gradinile palatului Schonbrunn

Palatul Schonbrunn este punctul principal de atractie al Vienei. Turul palatului necesita cumpararea unui bilet, insa, ceea ce multi turisti nu stiu, este ca Gradinile Palatului Schonbrunn sunt deschise publicului si reprezinta unul dintre cele mai bune lucruri de facut la Viena gratuit! Plimbati-va pe teren si urmati calea pana pe deal pentru vederi uluitoare asupra palatului si orasului.

Naschmarkt

Vizitarea pietelor locale este una dintre modalitatile noastre preferate de a cunoaste un loc. Utilizarea produselor si a bunurilor ofera o perspectiva asupra bucatariei locale - iar la Viena, Naschmarkt este piata de neratat. Naschmarkt, care dateaza din anii 1780, are 100 de standuri pe piata, ceea ce face cea mai mare piata a orasului. Legumele proaspete, carnea, condimentele si dulciurile sunt vandute la tarabele istorice. Desi achizitionarea unui lucru necesita bani, verificarea Naschmarkt - si participarea la orice esantion oferit - nu costa nimic. Naschmarkt ar trebui sa faca parte din lista ta de lucruri gratuite de facut in Viena!

Vizitarea DC Tower

DC Tower - cea mai inalta cladire din Austria, care se afla pe malul Dunarii, la o inaltime de 20 de metri. Etajele superioare sunt ocupate de 57 Restaurant si Cafenele, ambele oferind vederi incredibile ale orasului. Desi va costa putin pentru o masa cu vedere sau un cocktail la bar, nu exista nicio taxa pentru a intra in lounge (ceea ce il face unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Viena, Austria).

Muzee cu intrarea libera

Exista peste 100 de muzee in Viena, iar in unele zile ofera intrarea gratuita (adesea prima duminica a lunii). Vizitarea muzeelor in zilele gratuite este unul dintre cele mai populare lucruri de facut din Viena gratuit. Puteti gasi o lista a muzeelor gratuite in Viena, dar verificati intotdeauna site-ul oficial pentru a confirma ca ofera inca acces gratuit.