Locuri din Romania de neratat

  • Marţi, 23 Martie 2021
  • Turism
  • Publicat de
locuri din Romania locuri din Romania

Intr-un an de calatorii limitate, pandemia a adus un interes crescut pentru destinatiile locale din locuri indepartate, permitandu-le oaspetilor sa experimenteze o schimbare de cadru dupa o perioada extinsa de lucru de acasa.

Pentru a ajunge in siguranta la fiecare destinatie in parte prezentata mai jos recomandam utlizarea aplicatiei de distante rutiere.

Deoarece Romania a prelungit recent starea de alerta cu inca o luna, sarbatorile de iarna vin cu restrictii in vigoare si sfatul autoritatilor de a limita calatoriile. Departe de locurile aglomerate, statiunile si pensiunile situate in zonele rurale sau montane pot face mai usor sa urmati liniile directoare de distantare sociala in timp ce va bucurati de aer liber. Am prezentat cateva dintre optiunile de mai jos.

Cund, un mic sat din judetul Mures, la aproximativ 30 km de Sighisoara, se afla intr-un cadru natural perfect. Gazduieste refugiul Valea Verde, oferind cazare in case traditionale renovate, imprastiate prin sat. Acestea sunt concepute pentru a primi grupuri mici si au o bucatarie, semineu, gradina si terasa. De asemenea, sunt disponibile apartamente pentru cupluri sau familii cu copii. De asemenea, oaspetii pot savura preparatele moderne din bucataria rustica, cu mancaruri preparate cu ingrediente locale proaspete. Mai multe despre ofertele lor de Craciun si Anul Nou aici . Cei care doresc sa isi prelungeasca sederea in linistitul Cund pot opta si pentru a lucra de acolo, deoarece statiunea are o oferta dedicata.

Cabana sapte - Breaza, Brasov

Peisajele minunate ale Muntilor Fagaras sunt preferatele celor care iubesc natura. in jurul orasului Fagaras, cazarea este disponibila in mai multe locuri, printre cele mai cunoscute fiind Sambata de Sus. Nu trebuie confundat cu Breaza din judetul Prahova, putin mai la sud, Breaza din Brasov are privelistile sale frumoase de laudat. La poalele Muntilor Fagaras, vizitatorii pot gasi cazare la Cabana sapte, o cabina cu cinci dormitoare in mijlocul naturii care poate fi inchiriata doar integral. Un izvor curge in apropiere si exista multe optiuni de traseu de incercat in apropiere. Schitul Breaza, statiunea Sambata de Sus, Cetatea Fagaras si fermele de pastravi se numara printre locurile din zona.

Pensiunile contei Kálnoky - Miclosoara, Covasna

Micul sat Miclosoara este o alta optiune pentru cei care cauta un cadru linistit. Oaspetii pot gasi cazare la pensiunile contelui Kálnoky, mai multe case care dateaza din anii 1800 si au fost restaurate pentru a-si pastra caracterul original si mobilate in concordanta cu patrimoniul secuiesc si sasesc din regiune. in apropiere se gaseste un parc frumos si conacul restaurat Kálnoky din secolul al XVII-lea.

Zabola Estate – Zabala, Covasna

Oaspetii Zabola Estate, un domeniu impadurit extins, pot inchiria camere la Castelul Mikes sau mai multe pensiuni, datand din secolele al XVIII-lea sau al XIX-lea. Trei dintre case se afla pe mosie si una intr-una din proprietatile padurii (Dobrica Hunting Lodge). Cu imprejurimile sale naturale frumoase si o gradina peisagistica engleza intretinuta cu lacuri si iazuri, pavilioane si terase, mosia are multe optiuni pentru activitati in aer liber.

Satul Verde - Delta Dunarii

Delta Dunarii izolata si natural izolata ar putea sa nu fie de obicei pe lista locurilor pentru petrecerea sarbatorilor de iarna. Dar cei care calatoresc aici pot incerca traditionala cina de Craciun si o ceasca de vin fiert in statiunea Green Village. Au oferte atat de Craciun, cat si de Anul Nou, si una pentru cei care doresc sa lucreze de acolo pentru o perioada prelungita.