Louis Vuitton - istorie intr-un cufar

Louis Vuitton - istorie intr-un cufar Louis Vuitton - istorie intr-un cufar

Cine nu este familiarizat cu cele doua litere L si V, monograma marii case de moda Louis Vuitton? Chiar si pentru un "ignorant" in ale modei, recunoasterea unei genti ce poarta semnatura casei Louis Vuitton este o joaca de copil.

Cand ne gandim la acest nume, gandul ne fuge si la marele art director al casei, Marc Jacobs, insa nu despre el vom vorbi astazi. tscarena.ro va propune o incursiune istorica, alaturi de Louis Vuitton, din trecut pana in prezent, pentru a afla cum s-au pus pilonii casei de moda frantuzesti.

Voiajul a fost inceput in 1854, in Paris, initiat de catre Louis Vuitton.

O istorie luxoasa

Multi spun ca gentile de voiaj ale casei Louis Vuitton - primele considerate "de firma" - sunt printre cele mai bune sau mai bine spus, cele mai cunoscute din lume.

Luxul si-a pus amprenta pe aceste genti, inca de pe vremea lui Napoleon al III-lea, cand Louis Vuitton, a fost invitat sa conceapa cuferele de voiaj ale capetelor incoronate.

Acum un veac, cuferele revolutionare ale d-lui Vuitton, au socat publicul prin transformarile lor artistice. O sa zambiti cand o sa cititi urmatoarele, pentru ca numai simple nu erau acele geamantane - cum le numim astazi - majoritatea facute pe comanda. Cheia comuna a cuferelor era compartimentarea, de aici au pornit transformarile: unul devenea pat pliant, altul era rezistent la apa sau se transforma intr-un birou.

Fabulos la aceste cufere, pe langa opulenta lor, este faptul ca fiecare se spune ca a fost si este facut de mana. Timpul de lucru se prelungeste pana la 60 de ore, insa pe o durata de patru sau cinci luni, nu mai mult de opt luni de creatie.

Cufere pe comanda

Pentru ca am gasit multe povesti despre ce au comandat oamenii de-a lungul timpului, am zis sa le impartim si cu voi. Asa o sa va faceti o idee despre ce insemna sa detii un cufar Louis Vuitton si de ce acestea au atata istorie in spate.

Noi am mai aflat ca, pe comanda, a fost facut un cufar, "Willy Trunk" pentru un om de afaceri. Acesta dorea un compartiment special pentru ratusca sa de plastic, numita Willy. Alta idee trasnita, a venit din partea unui seic care dorea sa-si transporte in siguranta narghileaua. Multe au fost facute pentru colectionari, acestia doreau sa transporte de la ceasuri, la echipamente foto, pana la iPod-uri sau trabucuri, in modul cel mai sigur posibil.

Cu toate acestea, interesant este ca daca intrii in posesia a trei cufere - cufarul pat pliant, cufarul dulap si cufarul birou - poti sa-ti mobilezi deja o camera. Haios a fost si comanda cufarului-altar, pentru un preot francez, care era mai mereu pe drumuri, in desert.

Pe final va mai lasam cu doua cufere, pardon, cu doua istorioare. Pentru a aniversa 40 de ani de la misiunea Apollo 11, anul trecut, casa de moda Louis Vuitton, a lansat cufarul "Marte", acesta fiind dotat, chipurile, cu tot ce-ti trebuie pentru o calatorie pe Marte. Avand o forma sferica si interiorul metalic, cufarul sci-fi poate sa-ti fie atat bucatarie, cat si birou sau biblioteca.