Sfaturi pentru a economisi bani

Economisirea in termeni de finante personale, este actul de a salva o parte din banii nostri pentru o utilizare viitoare, fie pentru a fi utilizati intr-o situatie de urgenta, pentru a ne oferi placere, pentru a investi, pentru a-i utiliza in vremuri de criza, etc.

Iata o compilatie a primelor 5 sfaturi despre economisirea banilor:

Cheltuiti mai putin Acest sfat pare evident, dar de fapt este primul sfat pe care trebuie sa-l luam in considerare, daca vrem cu adevarat sa economisim, inseamna a fi constienti pe ce cheltui banii, si intotdeauna sa cautam modalitati de a cheltui mai putin.

O metoda care poate servi pentru a ajuta la punerea in aplicare a acestui sfat, este de a dezvolta un buget personal sau de familie, permitandu-ne sa analizam cat si pe ce cheltuim.

Consumati sau utilizati mai putin Acest sfat este o varianta a primului, este de a consuma sau de a folosi mai putine produse sau servicii pe care le folosim de obicei; de exemplu, utilizati mai putin sampon, utilizati mai putina pasta de dinti, utilizati mai putin detergent, consumati mai putina energie (de exemplu, opriti luminile de care nu aveti nevoie, cumparati becuri economice, opriti televizorul sau calculatorul atunci cand nu-l folositi), consumati mai putina apa.

Faceti un buget O modalitate eficienta de economisire este crearea unui buget personal, care consta dintr-un document in care indicam veniturile si cheltuielile viitoare pe care le vom avea pe luna si diferenta dintre ele. Bugetul familiei ne va permite sa identificam zonele sau obiectele in care cheltuim prea mult sau cele in care putem reduce cheltuielile sau, in orice caz, le putem elimina din bugetul nostru; de asemenea, ne va permite sa cunoastem diferenta care exista intre venituri si cheltuieli si, astfel, sa putem determina o suma pe care o putem rezerva ca economii.

Rezervati o suma ca economii Acest sfat consta in dobandirea obiceiului de a pune sau a aloca in fiecare luna un anumit produs din venitul nostru, intr-un sac de economii. Putem incepe cu alocarea unei sume mici si cresterea sumei pe masura ce venitul creste.