Joburi care iti permit sa călătorești

Iți iubești jobul actual? Oare cat de mult te pasionează ceea ce faci în acest moment? Dacă citești acest articol există probabilitatea sa iți cauți un job care sa iți permită să agonisești niște bani, să ai o viață decentă dar si să călătorești in orice colț al lumii fără să te gândești ca în câteva zile concediul este gata si trebuie sa te intorci iar la munca, luându-ți la revedere de la vacanță și relaxare până la anul viitor. Cu siguranță scenariul iți este cunoscut și după nici doua luni de muncă zilnică, ai vrea să te retragi iar undeva câteva zile și să uiți de stresul de la serviciu.

Din fericire, există multe joburi care iți permit fie să iți faci munca din orice colț al lumii. Poți lucra de oriunde vrei, fie de pe un hamac in timp ce te relaxezi într-o zonă exotica sau într-o cafenea pariziană in timp ce iți servești cafeaua de dimineață. Unele joburi iți cer pregătire specială si cursuri in domeniu, altele iți cer doar sa ai voință si seriozitate.

Iată câteva joburi care iți oferă luxul de a te simții mereu in vacantă chiar dacă ești la muncă

1.       Însoțitor de zbor. Cu siguranță știi câte ceva despre acest job, dacă stăpânești bine engleza, ai un corp care se încadrează in standardele pentru a aplica la acest job, tot ce trebuie să faci e sa te înscrii la un curs de pregătire și dacă ai promovat toate probele, te poți angaja la o companie aeriana pe post de însoțitor de zbor. Ce poate fi mai minunat decât sa vezi in fiecare zi soarele din alt colț al lumii?

2.       Ghid turistic. Dacă erai cel mai bun la geografie la scoală dar și mereu orientat spre a descoperii lucruri noi, acest job ar fi ideal pentru tine. Imaginează-ti ca poți vizita locuri la care probabil in liceu nici nu îndrăzneai sa visezi.

3.       Lucrează pe un vas de croazieră. Aici ai o mulțime de variante din care poți alege: barman, ospătar, translator, bucătar, etc... Lista poate continua, chiar dacă este foarte mult de muncă, gândește-te la petrecerile care se fac pe vas, la oamenii cu care poți interacționa dar și la viața pe care o poți descoperii in porturile din lume.

4.       Content writer. Dacă stăpânești bine scrisul și crezi că nu rămâi niciodată in pană de idei, poți lucra ca si content writer pentru companii din întreaga lume, de ori unde vrei,  fie ca preferi o plajă insorită sau un loc răcoros, tot ce ai nevoie e laptopul si idei cat mai bune.

Aceasta lista poate sa continue cu multe opțiuni, totuși înainte de a te aventura într-o astfel de experiența ar fi bine sa te întrebi dacă acest stil de viața este tocmai ceea ce te face fericit.