ÎNGRIJIREA SĂNĂTĂȚII MINTALE ÎN TIMPUL CORONAVIRUSULUI

ÎNGRIJIREA SĂNĂTĂȚII MINTALE ÎN TIMPUL CORONAVIRUSULUI ÎNGRIJIREA SĂNĂTĂȚII MINTALE ÎN TIMPUL CORONAVIRUSULUI

Trecerea de la lucrul într-un mediu de birou la un sistem de lucru de acasă este deja o provocare în sine. Însă factorul în atacul zilnic al unor știri sumbre despre pandemia globală COVID-19 și stresul și izolarea necesității de a rămâne acasă , bunăstarea ta mentală ar putea fi în criză chiar acum.

În timpul coronavirusului, menținerea sănătății psihice este la fel de importantă ca menținerea sănătății fizice, așa că trebuie să renunți la abur ori de câte ori pot. Pentru a vă ajuta să realizați acest lucru, profesioniștii din domeniul sănătății mintale au prezentat sfaturi și sfaturi despre cum să mențineți o perspectivă sănătoasă în aceste vremuri dificile

RĂMÂI CONECTAT

Având în vedere că guvernul și agențiile de sănătate îi sfătuiesc pe oameni să rămână acasă și să mențină distanțarea socială, nu vă puteți vizita fața în față familia, prietenii și colegii, așa cum ați obișnuit. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să vă deconectați de la ei în totalitate.

Puteți apela întotdeauna la întâlniri online și apeluri video. Păstrarea legăturii cu alte persoane este bună pentru sănătatea mintală, potrivit psihologului și directorului Centrului pentru Dezvoltarea Copilului și Familiei Lehigh Valley, Amy L. Saborsky.

Brianna Harrington, care este fondatorul specialistului în atelierul de wellness corporativ Seek United, sugerează utilizarea Zoom pentru chat-urile video de grup. Folosind această aplicație de conferință la distanță, puteți vedea pe toți cei care fac parte din conferință selectând vizualizarea în panou. De asemenea, puteți seta apeluri Facetime sau puteți urmări petreceri Netflix.

FII ACTIV

Nu vă lăsați îngropați în casele voastre fără a experimenta lumina soarelui. Încercați să vă plimbați afară și să fiți afară la soare. În afară de obținerea vitaminei D atât de necesare, Saborsky spune că vă poate ajuta, de asemenea, să luptați împotriva anxietății și depresiei.

Dacă nu puteți ieși din casă, puteți face antrenamente acasă folosind aplicații sau videoclipuri online. Curățarea casei dvs. poate face și trucul!

MÂNCAȚI MESE SĂNĂTOASE ȘI BEȚI SUFICIENTĂ APĂ

Saborsky spune că oamenii au tendința de a încărca carbohidrați atunci când sunt blocați în interior, indiferent de motiv. Ea recomandă să mâncați alimente de bună calitate, cu multe fructe și legume și să beți suficientă apă. A avea o dietă sănătoasă vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.

DORMI SUFICIENT

Tentațiile de a dormi pot fi puternice atunci când lucrezi de acasă. Cu toate acestea, experții spun că este mai bine dacă evitați somnul excesiv. Natalie Chaykin, care este doctorandă în psihologie la Universitatea Widener, sugerează să setați alarma cam în același timp în care vă treziți de obicei pentru muncă. De asemenea, nu ar trebui să treacă peste o jumătate de oră mai târziu.

Pentru cei bolnavi sau care prezintă simptome, cel mai bine este să vă odihniți cât mai mult posibil. Pe de altă parte, cei sănătoși trebuie să își mențină rutina pentru o igienă bună a somnului. De asemenea, nu ar trebui să luați apeluri sau să lucrați în pat decât dacă doriți să le asociați cu stresul locului de muncă.

STABILIȚI UN TIMP PENTRU A VĂ EVALUA ÎNGRIJORĂRILE

Nu lasa grijile si anxietatea sa te copleseasca toata ziua. În schimb, alocă ceva timp dimineața târziu sau după-amiaza devreme pentru a-ți nota toate grijile. După identificarea acestora, evaluați-le și împărțiți-le în două categorii: ce puteți și ce nu puteți controla (la fel ca îngrijorarea când va fi conținut virusul).

FĂ-ȚI PUȚINĂ ÎNGRIJIRE DE SINE

Sub stres, avem tendința de a uita că mai trebuie să ne îngrijim, conform Saborsky. Este perfect să faci ceea ce vrei să faci chiar și în această situație stresantă, cu excepția cazului în care este împotriva lucrurilor recomandate pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

FII RECUNOSCĂTOR

Este destul de ușor să te simți frustrat și copleșit în timpul unei pandemii. Deci, lasă deoparte lucrurile rele, fă un pas înapoi și amintește-ți toate punctele pozitive din viața ta. Harrington spune că stimulează rezistența, reduce depresia și anxietatea, îmbunătățește sănătatea fizică și te ajută să dormi mai bine noaptea.

Deși strategiile menționate mai sus vă pot ajuta foarte mult, există momente în care acestea nu vor fi suficiente. Dacă nu puteți să nu vă simțiți deprimat, panicat, deznădăjduit, anxios sau copleșit, Chaykin vă recomandă să vă conectați cu terapeutul dvs. pentru a vă întreba dacă el sau ea poate oferi telesănătate.