ING Bank Romania inregistreaza o scadere

ING Bank Romania inregistreaza o scadere ING Bank Romania inregistreaza o scadere

ING Bank Romania, filiala locala a grupului olandez ING, a inregistrat un profit net de 320 milioane lei (66,5 mil. euro) in prima jumatate a acestui an, in scadere cu 17 procente fata de aceeasi perioada a anului 2019.

Veniturile totale ale bancii s-au majorat cu 4 procente fata de anul anterior, pana la 1,05 miliarde lei (216,5 mil. euro).

Intre timp, costurile de exploatare au crescut cu 6 procente, pana la 479 milioane lei (100 mln euro), din cauza cheltuielilor de salarizare mai mari. Costurile de risc au crescut cu 94 procente, pana la 200 de milioane lei (41,7 mil. euro), deoarece banca se asteapta ca impactul negativ al crizei COVID-19 sa afecteze si calitatea portofoliului de credite.

La sfarsitul lunii iunie, rata creditelor neperformante (NPL) era inca scazuta, la 4 procente, in timp ce portofoliul total de credite a ajuns la 27,9 miliarde lei (5,81 miliarde euro), in crestere cu 2 procente fata de un an in urma. intre timp, depozitele de la clienti au crescut cu 24 procente pana la 41 miliarde lei (8,54 miliarde euro).

ING nu a recurs la restructurari de personal, angajatii bancii profitand de concediu in aceasta perioada. Deoarece model cerere de concediu este un termen cautat am atasat un model conform Legislatiei Muncii.

Peste 32.000 dintre clientii individuali si corporativi ai bancii au solicitat amanarea platii ratelor de imprumut, iar rata de aprobare pentru ambele segmente a fost de 95 procente.

ING Bank lanseaza piata modei in Romania

ING Bank, a patra cea mai mare banca de active din Romania, a lansat platforma de cumparaturi online DealWise, intrand astfel in comertul de moda, a informat Ziarul Financiar.

Produsele vandute pe platforma pietei includ echipamente sportive, imbracaminte, articole de ingrijire personala si jucarii. Unele oferte sunt disponibile direct in aplicatie, in timp ce altele linkeaza catre site-ul web al marilor retaileri, cum ar fi Zara sau Mango.

"Suntem o inovatie a ING Bank NV. Aceasta inseamna ca avem in spatele nostru forta si stabilitatea unei banci, dar flexibilitatea si viteza unei start-up-uri. Suntem prima afacere de acest gen a ING Bank NV in Romania, iar aceasta este de doua ori un lucru bun: o data pentru ca banii si datele dvs. beneficiaza de securitatea unei banci. Apoi, pentru ca avem informatii locale ", citeste o prezentare pe site-ul DealWise.