Iată cum vă puteți pregăti mașina pentru Iarnă

Odată cu sosirea iernii, există multe lucruri care trebuie luate în considerare atunci când vine vorba de întreținerea mașinii și de conducere în general. În timp ce adorăm iarna, este important să fim conștienți de pericolele pe care le prezintă vremea. De la drumuri înghețate, până la furtuni și ceață care vă reduc vederea, nu este un lucru ușor de condus iarna. Cu toate acestea, există modalități de a vă pregăti vehiculul din timp pentru a vă ușura lucrurile în lunile de iarnă.

Aveți un kit de urgență în mașină

Odată cu sosirea vremii reci, este crucial să păstrați în permanență un kit de urgență în mașină. Luați un recipient și umpleți-l cu câteva articole de care ați putea avea nevoie. Lanterne, rachete de drum, o trusă de prim ajutor, câteva pături, o schimbare de haine călduroase, câteva perechi suplimentare de mănuși, un aparat de radio, un telefon mobil încărcat, o pungă de nisip, un răzuitor de gheață și gustări de mare energie. obiecte care sunt bine să fie la îndemână.

Lichid de răcire și antigel al motorului

Înainte ca vremea să devină prea agitată, asigurați-vă că verificați nivelurile de lichid de răcire și antigel ale motorului. Fără aceste lucruri, motorul dvs. poate, în mod literal, să înghețe. Nimeni nu își dorește acest lucru în orice moment - mai ales în timp ce ieși pe drum în toiul iernii.

Presiunea cauciucului

Asigurați-vă că anvelopele sunt pline în mod adecvat - acestea sunt cheia pentru a rămâne pe drum pe timp de zăpadă. Anvelopele tind să se dezumfle odată ce temperatura scade sub 32 de grade. Dacă se întâmplă să locuiți undeva în special iarna, gândiți-vă la instalarea anvelopelor de iarnă sau a lanțurilor de anvelope înainte de începerea sezonului. Vor face o lume diferită odată ce va veni zăpada.

Baterie plină

Bateriile auto tind să se stingă iarna, deoarece sunt și mai tensionate datorită vremii reci. Motoarele trebuie să lucreze mai des, deoarece uleiul de motor se îngroașă la temperaturi mai scăzute. Deci, este important să vă testați bateria mașinii înainte de venirea iernii pentru a vă asigura că funcționează bine. Gândiți-vă să îl inspectați de către un profesionist și înlocuiți-l dacă este necesar.

Verificați frânele

La începutul sezonului, verificați frânele și întrețineți-le dacă este necesar. În timpul iernii, frânele sunt supuse mult mai multă tensiune decât alte anotimpuri. De fapt, s-ar putea să doriți să le verificați din nou în timpul sezonului pentru a fi în siguranță.

Curățați-vă luminile

Asigurați-vă că toate luminile, indicatoarele și reflectoarele din spate sunt curate și funcționează corect. Este de la sine înțeles, dar deficiența de vedere este o problemă iarna cu ploaie și zăpadă, astfel încât luminile sunt chiar mai importante decât de obicei.

Ulei de iarnă

La începutul iernii, schimbați lichidele de frână și lichidele ștergătoarelor de parbriz la cele potrivite pentru iarnă. Iarna, lichidele de frână încep să se murdărească, deci este mai bine să le înlocuiți cu lichid de frână nou. Lichidele de spălat tind să înghețe iarna, deci trebuie să le înlocuiți cu lichid adecvat pentru iarnă.

Ștergătoare

La fiecare 6-12 luni, ștergătoarele de parbriz trebuie înlocuite - mai ales dacă par deteriorate. Înainte de lovituri de iarnă, trebuie să înlocuiți ștergătoarele de parbriz. Odată ce zăpada începe să cadă și există gheață pe sticlă, lamele se strică rapid.