Cum sa pregatiti masina pentru iarna

Inainte de sosirea frigului, este necesar sa se indeplineasca anumite sarcini de intretinere si echipare a vehiculului nostru, astfel incat sa nu se produca evenimente neprevazute in timpul iernii.

Pregatirea masinii este importanta pe parcursul intregului an, insa, la temperaturi scazute si pe vreme nefavorabila, sunt esentiale. Pentru a evita problemele cele mai frecvente din aceasta perioada a anului, nu ratati acest articol despre cum sa pregatiti masina pentru iarna.Odata cu scaderea temperaturilor si a conditiilor meteorologice nefavorabile, este esential sa efectuati o intretinere buna a masinii, pentru aceasta, va vom oferi o serie de sfaturi practice:

1. Foarte important, anvelopele. Acestea sunt elementele care ne unesc masina cu asfaltul, deci sunt vitale pentru siguranta noastra.

Daca ploua, iar anvelopele noastre sunt in stare proasta, posibilitatea de acvaplanare creste, deci este esential sa fie in stare de functionare, rámai ales daca locuiti intr-o zona predispusa la ploaie, zapada sau gheata.

2. Lanturile. Acestea sunt un element pe care de multe ori il ignoram, dar foarte important daca aveti de gand sa faceti o excursie prin zonele montane sau in zilele in care exista zapada.

3. Verificati nivelul lichidului antigel. Daca nu este potrivit, la temperaturi scazute, apa din radiator poate ingheta, ceea ce ne va impiedica sa pornim motorul.

4. Verificati incarcarea bateriei. Din cel de-al treilea an, bateria trebuie verificata in atelier si mai mult cand ajunge la temperaturi scazute. Cu frigul, creste posibilitatea ca aceasta sa fie descarcata..

5.Uleiul de motor. Daca locuiti intr-o zona unde temperaturile sunt scazute, este mai bine sa alegeti o vascozitate scazuta (de exemplu 5W-40).

Aceasta va imbunatati rezistenta motorului.

6. Stergatoarele de parbriz: schimbati-le daca se aude zgomot atunci cand ruleaza sau lasa urme de apa. Iarna sunt esentiale pentru a avea o vizibilitate buna atunci cand ploua sau ninge.

7. Luminile. In timpul iernii, exista mai multe sanse de ploaie, zapada sau ceata, este esential sa verificati luminile, pentru propria dvs. siguranta si pentru cea a altora.

8. Sistemul de franare. Retineti ca, cu ploaia si ninsoarea, distanta de franare se dubleaza, iar gheata este inmultita cu zece.

Prin urmare, este vital sa verificati atat discurile de frana, cat si placutele, precum si lichidul de frana, foarte uitat, in multe cazuri.