Gradinaritul si activitatile ecologice sunt o solutie pentru atacurile de anxietate

Dacă nu ești pasionat de natură și de cultivarea plantelor, s-ar putea să dai din cap la ideea de grădinărit. 

De fapt, s-ar putea să vă gândiți că îngrijirea plantelor și promovarea unei grădini verzi înfloritoare ar putea crește cu succes stresul și vă poate provoca atacuri de panică. Hocus pocus al combinațiilor de sol, programele de udare și toate liniile directoare de îngrijire a tăierii și tunderii plantelor pentru o creștere mai bună, toate ar putea părea în afara ligii tale.

Cu toate acestea, studiile sugerează cu totul altceva. 

Grădinăritul poate fi terapeutic. 

Da, este posibil să obțineți o cantitate proaspătă de ierburi la îndemână, dar veți primi și o serie de alte beneficii pentru sănătatea mintală, dintre care unele sunt menționate mai jos:

 1. Îți va diminua anxietatea.
 2. Te va scoate din depresie.
 3. O grădină înfloritoare vă oferă un sentiment de împlinire.
 4. Reduce cortizolul, hormonul care produce stres.
 5. Interacțiunea cu solul și relaxarea sub lumina soarelui sunt stimulatori dovediți ai fericirii datorită producției de serotonină.
 6. Dacă aceste beneficii nu te inspiră să te apuci de grădinărit, s-ar putea să fii atras de acest ultim mare avantaj al activității. 

  Grădinăritul te ajută să devii conștient de prezent și te oprește să fii necontenit chinuit de gândurile de viitor. Acest lucru este destul de esențial acum, când viitorul a devenit atât de vag în urma coronavirusului.

  Astfel, întrebarea este acum, cum poți învăța arta grădinăritului și de unde ar trebui să începi?

  Nu te îngrijora, suntem aici cu un ghid ușor pentru a deveni un grădinar începător.

  Dacă ești grădinar începător, ar trebui să începi cu plantele cumpărate direct de la pepinieră și cu cele care necesită îngrijire minimă . Nu există nimic mai descurajator decât o plantă zbârcită. 

  De asemenea, puteți alege să începeți cu plante de cauciuc, suculente precum aloe vera și bambusul norocos. Aceste plante pot supraviețui în ciuda neglijenței dumneavoastră atunci când vă străduiți să vă dezvoltați interesul pentru grădinărit.