Uscătorul automat de rufe - o soluție modernă

Uscătorul automat de rufe - o soluție modernă Uscătorul automat de rufe - o soluție modernă

Uscatul rufelor a fost multă vreme făcut în modul tradițional folosind un suport metalic special asamblat și destinat întinderii îmbrăcăminții deasupra pentru a fi uscată. În zilele noastre uscatul rufelor se poate face chiar și în mașina de spălat, când aceasta include o funcție specifică sau există posibilitatea de a alege un aparat electrocasnic pentru uscatul rufelor. Dacă te-ai săturat de haine și rufe botite sau uscate inegal, a venit momentul să cumperi un uscător. Pentru o soluție modernă de uscătoare de rufe la un preț bun găsești modele simple sau complexe, pe care le poți integra în căminul tău în scopul uscării mai eficiente a rufelor.

Atunci când nu deții prea mulți bani însă ai nevoie de o metodă de a usca rufele în interiorul apartamentului sau în balcon e poate recomandabil să cumperi un suport portabil pentru uscare. Acest mod de a usca rufele este unul manual, fiind de fapt un ansamblu de tije, pe care se plaseaza piesele de îmbrăcăminte spălate. Se întind pe tije rufele iar uscarea se face în timp, în mod natural. Cele mai des întâlnite sunt uscătoarele pliabile, care nu trebuie montate permanent și pot fi depozitate cu ușurință în debara sau alt loc îngust. Atunci când trebuie că rufele să fie uscate simplu și rapid, există posibilitatea un uscător automat, în care se pun rufele stoarse și se programează uscarea lor.

Modelele automatizate de mașini pentru uscat rufe au de obicei o cuva în care se încarcă în jur de 6 – 7 Kg, fiind echivalentul mediu al capacității unei mașini de spălat. Uscătoarele au anumite opțiuni și variante constructive și e bine să căutăm mașini de uscat care să posede opțiunile următoare: sistemul de detecție a nivelului de umiditate, opțiune de filtrare anti-scame, reglaj automat al procesului de uscare, opțiune anti-încrețire, programe pentru diverse grade de dezumidificare a hainelor, dar și funcții specifice, special concepute pentru diferite grupe de țesături. Confortul sporit la întrebuințare va fi asigurat și de dispozitive ce permit afișarea setărilor pe ecran digital sau funcții economice.

Materialul din care e confecționat uscătorul de rufe trebuie să fie unul de calitate, atât pentru mașinile cu uscare automată, dar și pentru suportul de rufe portabil. Partea care intră în contact direct cu hainele trebuie să fie tratată anti-rugină. Specialișții recomandă pentru un uscător electrocasnic materiale rezistente și bune: o cuva din poliplex sau polipropilena, pentru că materiale sunt mai iefine decât inoxul și fac transfer termic mai redus, păstrând căldură în interiorul aparatului mai mult timp. Uscătoarele tip suport sunt fabricate din materiale certificate anti-coroziv eventual tratate cu vopsea în câmp electrostatic sau cel puțîn oțelul a fost acoperit corespunzător cu un strat protector.

Atunci când alegi un uscător de rufe pentru gospodăria ta, trebuie să iei în considerare toți acești factori și să ții cont mai ales de cantitatea de rufe care trebuie uscată în gospodăria ta. Dacă există o familie numeroasă, un uscător tradițional de rufe nu este o soluție potrivită, având în vedere cantitatea de produse care trebuie uscată după fiecare spălare. Atunci când spațiul locuinței este unul modest și trebuie să usuci multe rufe în timp scurt, evident că o soluție comodă este mașină de uscat rufe.