Masina de spalat rufe se agita si se deplaseaza. Ce poti sa faci?

Masina de spalat rufe se agita si se deplaseaza. Ce poti sa faci? Masina de spalat rufe se agita si se deplaseaza. Ce poti sa faci?

S-ar putea sa ti se para destul de alarmant atunci cand masina de spalat face zgomote puternice si se misca. Din fericire, solutiile pot fi foarte simple. Iata recomandarile specialistilor centrului de reparatii masini de spalat Bucuresti.

Problema de nivel

Daca podeaua pe care este asezata masina nu este dreapta, atunci exista intr-adevar mari sanse ca masina sa se deplaseze in timpul ciclurilor de spalare. Multe cicluri de spalare, cum ar fi spinningul, pot agita foarte mult masina de spalat si o pot scoate din locul ei initial. Daca masina este asezata pe o suprafata deformata, ea se poate misca destul de mult.

Din fericire, solutia este simpla in aceste cazuri. Poti sa asezi masina pe un placaj neted. Poti folosi tocuri sau picioare pentru a ajusta masina de spalat, incat sa stea cat mai drept pe suprafata. Dar de obicei, cu placajul ar trebui sa rezolvi usor.

 

Picioarele de sustinere ale masinii de spalat nu sunt corect pozitionate

Masinile de spalat sunt concepute pentru a fi ajustate la suprafata podelei, astfel incat sa stea la nivel si sa nu se legene. Cele doua piciore frontale au un mecanism de nivelare cu o piulita de blocare, ce permite o buna fixare. Regleaza fiecare picior la inaltimea corecta si strange incuietoarea pentru a stabiliza piciorul de sustinere. Dupa ce ai facut acest lucru, ar trebui ca masina sa fie bine fixata.

Cele doua picioare din spate pot avea acelasi design ca cele frontale sau se pot auto-regla. Daca se autoregleaza, inclina masina pe picioarele din fata, pentru ca cele din spate sa ramane putin in aer. Apoi, poti sa faci reglajele necesare pentru ca masina sa fie corect pozitionata.

 

Incarcarea este dezechilibrata

Daca incarcatura din masina nu se afla in echilibru, atunci va trebui sa deschizi masina si sa reglezi sarcina. Este posibil sa faci mai multe incercari pana cand vei gasi echilibrul corect.

Atunci cand speli prea multe rufe intr-o singura incarcatura, greutatea maxima a sarcinii poate fi depasita si astfel masina se poate dezechilibra. Verifica recomandarile producatorului in manualul de utilizare, dar, in general, rufele nu trebuie sa fie prea inghesuite. Este nevoie de un minim spatiu/ aer intre ele.

 

Acestea au fost cele mai simple solutii pentru o masina care se deplaseaza din loc. Daca problema persista, poti suna firma de reparatii masini de spalat bucuresti. Specialistii se vor deplasa la tine acasa si vor face un diagnostic corect.