Masina de spalat nu porneste. Ce trebuie sa faci?

Masina de spalat nu porneste. Ce trebuie sa faci? Masina de spalat nu porneste. Ce trebuie sa faci?

Masina de spalat nu porneste - acesta este unul din cele mai frecvente simptome ale unei masini de spalat defecte.  Daca si tu te confrunti cu aceasta problema si cauti o solutie rapida, iti recomandam sa suni la firma de reparatii masini de spalat.

Altfel, exista cateva lucruri pe care poti sa incerci sa le faci inainte de a solicita ajutorul unui expert in reparatii masini de spalat.

Daca masina de spalat nu porneste, s-ar putea ca solutia sa fie una simpla. Exista o serie de variante, de la cele mai simple, pana la cele mai grave, dar cel mai bun loc pentru a incepe este alimentarea electrica.

 

Puterea

Primul lucru pe care ar trebui sa-l verifici este daca masina de spalat se alimenteaza cu energie. Pentru asta poti sa folosesti un multimetru sau un aparat de masura, cu ajutorul caruia poti verifica tensiunea de iesire. Daca nu intra curent in masina de spalat, va trebui sa verifici panoul electric din casa pentru a vedea daca nu exista niste probleme pe circuite.

Daca nu a fost niciun intrerupator declansat si priza nu este "in functiune", atunci problema ar putea fi de la priza. In continuare, va trebui sa opresti intrerupatorul si sa contactezi un electrician calificat pentru a inlocui priza si pentru a rezolva cauzele problemei in mod eficient.

 

Motorul

Daca motorul masinii de spalat s-a supraincalzit, masina se va opri automat pentru a se raci inainte de a incepe un nou ciclu de spalare. Daca acest lucru se intampla o data sau de doua ori, este posibil sa nu fie o problema grava, dar daca motorul masinii de spalat se supraincalzeste frecvent, este estential sa afli care este cauza din spatele acestei probleme. Pentru acest lucru poti sa suni la final de reparatii masina de spălat la domiciliu.

 

Comutatorul

Masinile de spalat sunt concepute pentru a functiona doar atunci cand usa ori capacul superior este inchis. Acest comutator este o mica bucata de plastic , de obicei pozitionata sub capac. Pentru ca butonul sa se activeze si ciclul de spalare sa inceapa, este critic ca usa de la masina de spalat sa fie perfect inchisa. Prin urmare, un alt lucru pe care poti sa-l faci atunci cand masina pare ca nu vrea sa inceapa ciclul de spalare, este sa verifici acest comutator.

 

Butonul de Timer

La unele modele de masini este necesar ca butonul de Timer sa se alinieze exact cu graficul panoului de control. Daca el este usor in afara aliniamentului, masina de spalat nu va porni. Pentru a verifica acest lucru, pur si simplu misca de butonul de Timer si incearca apoi sa repornesti masina.