Ce sa faci daca usa de la masina de spalat nu se mai deschide?

Ce sa faci daca usa de la masina de spalat nu se mai deschide? Ce sa faci daca usa de la masina de spalat nu se mai deschide?

O masina de spalat defecta poate pune pe jar toata familia pentru ca ea este utilizata de obicei saptamanal pentru a spala si usca hainele, lenjeria de pat etc.

Totusi, oricat de mult ai incerca sa protejam un aparat electrocasnic, se poate  ca la un moment dat sa observi ca usa se blocheaza.

Unele modele au un buton de urgenta care iti permite sa poti ajunge la hainele din interior, inainte de a repara masina de spalat.

Masinile de spalat cu incarcare frontala au un mecanism de siguranta. Cand incepe ciclul de spalare, usa se blocheaza astfel incat sa nu poata fi deschisa in mijlocul activitatii. La cateva minute dupa terminarea ciclului, usa ar trebui sa se deblocheze. Daca nu se deblocheaza, atunci ar putea exista o problema.

Posibile cauze

1. Probleme de drenaj.

Daca poti vedea in continuare apa in tambur, atunci masina ar putea intampina probleme de drenare, ceea ce face ca usa sa ramana blocata. Daca vrei sa desfaci manual usa pentru a lua rufele din interior, intinde prosoape pe podea si fii pregatit cu un mop si o galeata sa aduni apa. Pentru a evita problemele de drenare, este important sa te asiguri ca masina este curata - pentru ca astfel vei indeparta posibilele obstacole in filtru.

2. Comutator de presiune.

Problema pentru care usa este blocata ar putea fi la comutatorul de presiune pentru ca, atunci cand blocarea este activa, masina de spalat nu se poate reseta pentru a goli si deschide usa. Incearca sa opresti masina de la priza, timp de 5 - 10 minute si apoi deschide din nou usa.

3. Defectiune la sistemul de blocare.

Daca masina este folosita prea mult intr-o perioada scurta de timp, se poate supraincalzi si din acesta cauza circuitele de blocare nu mai functioneaza. Mecanismele de blocare pot fi fragile si daca incerci sa deschizi usa cand este incuiata, poti deteriora incuietoarea. Deconecteaza intotdeauna masina de la priza inainte de a incerca sa deschizi usa. Problema ar trebui sa se rezolve daca lasi masina sa se raceasca timp de cateva ore. Daca in continuare usa nu se deschide, contacteaza un centru de reparatii masini de spalat.

Cum deschizi o usa blocata la masina de spalat? Ar trebui sa fii foarte atent cu manevrarea usii, pentru ca poti sa creezi defectiuni mai grave si automat sa suporti costuri mai mari. In schimb, contacteaza un tehnician in reparatii masini de spalat.

Daca masina are o usa in exterior, pe partea cealalta si un maner orientat spre cercul usii, poti incerca sa fortezi putin, sa aplici presiune pe prinderea lacatului pentru a deschide usa. Astfel, ai putea sa ajungi la rufele blocate in interiorul cuvei, dar operatiunea nu este simpla. Iti recomandam sa iei legatura cu un specialist in reparatii masina de spălat la domiciliu.