Masina de spalat are probleme cu drenarea. Ce trebuie sa faci?

Masina de spalat are probleme cu drenarea. Ce trebuie sa faci? Masina de spalat are probleme cu drenarea. Ce trebuie sa faci?

Problemele ce tin de scurgere pot avea o multime de cauze, de la infundarea furtunului de scurgere pana la nevoia de a instala o pompa noua. Un lucru este sigur: cand ai o problema de acest gen, mizeria de pe podea poate fi singurul indiciu de care te poti lega. Pentru solutii rapide suna la un service reparatii masini.

Uite ce poti sa mai incerci

 

Furtunul de scurgere

Deseori se intampla ca furtunul de scurgere sa fie cauza problemei. Deci scoate furtunul si uita-te bine la el daca nu cumva este infundat. Poti sa folosesti un furtun de gradina ca sa cureti orice mizerie blocata in interior.

Iata ce trebuie sa verifici:

·         Verifica daca furtunul de scurgere este bine montat

·         Verifica eventualele filtre legate de activitatea furtunului de scurgere

·         Nu cumva ai o problema cu sistemul de scurgere in locuinta?

·         Furtunul de scurgere trebuie sa fie peste nivelul apei in tubul de drenare

·         Furtunul de evacuare este bine conectat, incat sa nu apara scurgeri pe margini?

 

Pompa de scurgere

Daca suspectezi cumva ca pompa de evacuare este blocata, va trebui sa scurgi apa, dupa care sa deconectezi si sa inspectezi furtunurile, ca sa te asiguri ca nu sunt infundate. Nu uita sa verifici si admisiunile pompei. Este posibil sa fie nevoie sa scoati pompa ca sa o poti verifica mai bine.

Daca intr-adevar exista probleme cu pompa de scurgere, exista riscul ca aceasta sa fie blocata sau deteriorata. Motorul continua sa functioneza si incearca sa activeze pompa. Lucrurile se pot complicata daca motorul continua sa functioneze in acest mod.

O alta cauza posibila ar putea fi aceea ca rulmentii din pompa s-ar putea sa fie blocati de o moneda sau un ciorap. Este posibil, de asemenea, ca palelelrotorului sa se fi spart. In cele mai multe cazuri, o noua pompa va rezolva problema. Totusi, daca nu stii de unde sa incepi si nu vreti sa-ti bati capul prea tare, un specialist in service masini de spalat te poate ajuta rapid.

 

Obiecte straine

Uneori se poate intampla ca unele obiecte straine, cum ar fi sosete, pixuri si monede, sa ramane blocate intre in interior sau in zona pompei. In acest caz, evident ca apa nu va putea fi drenata corespunzator. Va trebui sa verifici si acest lucru.

 

Detergentul

Daca adaugi prea mult detergent la spalare, s-ar putea ca apa sa dea pe afara. Prea multe bule vor impiedica scurgerea eficienta.