De ce covoarele orientale sunt cele mai apreciate covoare din domeniu

De ce covoarele orientale sunt cele mai apreciate covoare din domeniu De ce covoarele orientale sunt cele mai apreciate covoare din domeniu

Covoarele orientare fac obiectul unui întregi industrii care acaparează o bună parte din industria globală a acestor obiecte. Multe persoane preferă covoare cumpărate din Orient pentru că, conform datelor existente până la acest moment, acestea oferă o calitate superioară altor persoane.

 

Totuşi, este o linie subţire dintre calitatea orientală şi calitatea made în China care este una suspectă şi pusă sub semnul întrebării

 

Covoarele orientale sunt printre cele mai vechi din lume

 

Cu toate că nevoia oamenilor de a-şi acoperi pardoseala rece a existat încă din cele mai vechi timpuri, odată cu apariţia războiului de cusut, lumea arabă a început să dezvolte o întreagă artă în prelucrarea covoarelor orientale.

 Cele mai des întâlnite covoare care au apărut iniţial erau fabricate din lână de oaie sau alte tipuri de lână. Materialul era unul călduros şi foarte uşor de obţinut dacă e să ţinem cont că în Orient exista o întreagă tradiţie în creşterea ovinelor.

 

De exemplu, covorul persan a devenit o eblemă a luxului. Dar nu tot timpul a fost aşa. La începuturi, corvorul persan (acum produs în Iran, parte a fostului imperiu Persan), era folosit în rândul triburilor nomade din Persia. Covorul era atunci un element de izolare termică a cortului necesar în iernile aspre și, din secolul al V-lea, un instrument de cult pe care musulmanul credincios îngenunchează în cadrul celor cinci rugăciuni zilnice.

 Adevăraţii meşteri produc covoarele după reţete secrete păstrate timp de generaţii întregi. În proces sunt folosite insecte, plante, rădăcini, copaci și alte materii ca surse de inspirație.

 Materialele necesare pentru confecționarea unui covor persan sunt lâna, mătasea și bumbacul. Lâna și mătasea se folosesc mai ales pentru porțiunea catifelată a covorului, și mai rar în urzeală și bătătură, care, în mod normal, sunt din bumbac. Lâna de oaie este cea mai folosită, în special cea cu fibră lungă (strânsă de pe umerii și de pe părțile laterale ale oii). Lâna de miel este, de asemenea, foarte apreciată

 

Calitate şi sensibilitatea covoarelor persane şi orientare

 

Pentru că, odată cu calitatea vin şi responsabilităţile, covoarele persane sau cele orientale sunt obiecte care trebuiesc îngrijite cu soluţii care să nu pună în pericol integritatea acestora. De aceea vă recomandăm să intrați în legătură cu profesioniști ce prestează servicii de spălătorie covoare Iași.

 Investiţia într-un covor de acest tip este una peste medie iar îngrijirea acestuia trebuie să fie atentă fără a compromite calitatea acestuia. Spălătoria de Covoare Royal vă propune un tratemnt de înaltă calitate la preţuri rezonabile. Fără a afecta ţesătura covorului, detergenţii folosiţi de noi sunt cele mai bune în domeniu. Ne dedicăm timpul pentru perfecţiune şi asta se vede în miile de clienţi mulţumiţi de serviciile noastre. Am curăţat zeci de mii de metri pătraţi de covoare.

 Şi pentru că suntem atenţi şi cu cei mici, bebeluşii voştri se pot juca în voie pe covoare pentru că soluțiile folosite sunt ecologice cu miros plăcut, care nu atacă pielea sau creează neplăceri.

Aşadar, pe lângă calitatea pe care o oferim, asiguram şi transportul covoarelor la domiciliu.

 Ce mai aştepţi? Hai şi sună-ne, pentru o estimare gratuită la 0752-488-555