Covoare pentru casa ta: ce criterii contează în alegerea lor?

Covoare pentru casa ta: ce criterii contează în alegerea lor? Covoare pentru casa ta: ce criterii contează în alegerea lor?

Covorul este un element inseparabil al decorului sufrageriei, dormitorului sau camerei copilului. Unul ales corect va încânta interiorul și îl va face mult mai confortabil. Este, de asemenea, probabil cel mai rapid mod de a schimba rapid designul unei camere. Ce trebuie să știi când cumperi un covor?

Covoare pentru casa ta: mărime și formă

Dacă vrei să mărești vizual camera, optează pentru un covor mare și luminos. Dacă dorești să împarți un interior în zone, alege mai multe covoare mai mici în loc de unul mare. Amintește-ți că nuanțele și culorile lor trebuie să se armonizeze între ele. Vrei să ai o podea frumoasă? Covorul nu trebuie să o acopere prea mult, ci doar să-i sublinieze aspectul frumos.

Dacă vrei un covor pentru întreaga podea, distanța dintre fiecare margine a covorului și pereți trebuie să fie de cel puțin 90 cm. Acest lucru facilitează deschiderea și închiderea ușii, deoarece covorul nu o va bloca. Cauți un covor sub măsuța de cafea? Indiferent dacă blatul mesei este rotund, dreptunghiular sau pătrat, covorul de sub ea trebuie să fie cu aproximativ 30 cm mai mare decât acesta pe fiecare parte.

Vrei un covor pentru zona de luat masa? Înainte de a-l cumpăra, trebuie să măsori cu atenție dimensiunile mesei și apoi să adăugați aproximativ 120 cm pe fiecare parte. În acest fel, covorul nu se va mișca atunci când scaunele sunt împinse înapoi. 

Cauți un covor pentru hol? Trebuie să fie cu aproximativ 10 cm mai îngust și cu aproximativ 50 cm mai scurt decât coridorul. Când vine vorba de forma covorului, nu trebuie să optezi pentru unul în formă dreptunghiulară. Un covor rotund, oval sau pătrat va arăta grozav în multe camere.

Covoare ieftine în funcție de culoare și model

Culoarea covorului trebuie să se potrivească cu toate culorile utilizate în amenajarea unui interior dat. De asemenea, trebuie să se potrivească bine cu culoarea podelei. Un covor, selectat corespunzător din punct de vedere al culorii, poate modela și percepția vizuală a interiorului în care va fi amplasat. 

Un covor ușor va face camera să pară mai spațioasă, iar unul de culoare închisă, o va reduce optic. Culoarea va depinde și de destinația covorului. Acele covoare ieftine luminoase într-o cameră pentru copii sau alt interior în care animalele și copiii sunt prezenți aproape tot timpul, pur și simplu nu va funcționa.

Modelul covorului este, de asemenea, important. Amintește-ți că, dacă în cameră sunt multe elemente de decor, covorul trebuie să fie cât mai simplu. Dacă mobilierul și accesoriile din interior sunt delicate, poți cumpăra un covor cu diferite modele.

Atunci când decizi înălțimea perilor covorului, ține cont de camera pentru care va fi destinat. Un covor pufos cu peri lungi și moi este soluția perfectă pentru un dormitor. Totuși, nu va funcționa în interioare care sunt adesea vizitate nu numai de tine, ci în primul rând de copii și animale. Acolo este mult mai bine să optezi pentru un covor cu peri scurți.