De ce conteaza amplasarea corecta a casei atunci cand ai un proiect casa prestabilit

De ce conteaza amplasarea corecta a casei atunci cand ai un proiect casa prestabilit De ce conteaza amplasarea corecta a casei atunci cand ai un proiect casa prestabilit

Pentru a-si indeplini misiunea pe Pamant, fiecare om trebuie sa creasca un fiu, sa-si construiasca o casa si sa planteze un copac

Daca ai luat decizia de a-ti construi propria casa si stii deja ce modele de case iti sunt pe plac,  primul lucru cu care trebuie sa te confrunti este cum sa alegi locul potrivit pentru constructie. Succesul intregului eveniment si confortul de a trai vor depinde de cat de responsabil vei aborda acest lucru in viitor.

Reguli pentru amplasarea casei in parti ale lumii

Pentru a obtine o casa ideala dupa finalizarea constructiei, se dovedeste ca nu este suficient sa respecti codurile si reglementarile de constructie. Casa dobandeste confort suplimentar de locuit si avantaje nepretuite doar daca este corect pozitionata.

Locatia casei este considerata cea mai reusita, intrarea careia este dinspre est sau nord, iar sufrageria este orientata spre vest sau sud. Amplasarea bucatariei din partea laterala a intrarii vor proteja de excesul de lumina solara, mentinand o temperatura confortabila si un regim de lumina in camera pe tot parcursul zilei. In plus, in lunile mai calde pe terasa poti petrece seri de neuitat cu o cina in familie, bucurandu-te de peisajul rural, pictat cu ultimele raze ale soarelui apus.

Astfel, un proiect casa potrivit este in primul rand un proiect amplasat si segmentat corect.

In ceea ce priveste dormitoarele, mai corect ar fi sa amenajam dormitorul parintilor cu orientare spre est, iar cel al copiilor spre vest, tinand cont de cea mai mare cerere a acesteia dupa amiaza la pregatirea lectiilor.

Luarea deciziilor de planificare a diverselor proiecte case va tine cont de normele de iluminare - iluminarea spatiilor cu lumina directa a soarelui, care:

va face viata in casa cat mai confortabila posibil

va oferi o stare de viata excelenta

vor crea o incarcatura de energie pozitiva din lumina naturala

Pentru a face acest lucru, orienteaza bucataria si gradina de iarna spre sud si plaseaza sufrageria si camera de zi, daca nu dinspre sud, atunci macar dinspre vest. Desi, pentru fiecare caz concret, este mai intelept sa actionezi in functie de situatie, tinand cont de amplasarea caselor invecinate si de imprejurimile obiectelor naturale.

Totodata, planifica intrarea in casa in asa fel incat sa ai parte de putin vant, dupa ce ai determinat in prealabil directia predominanta a vantului, precum si tinand cont de pozitia casei fata de cladirile din apropiere sau de un peisaj frumos.

Amplasarea anexelor trebuie sa excluda complet patrunderea mirosurilor si a fumului din acestea in spatiile de locuit.

Zonarea

Un rol important in amenajare il joaca zonarea sitului. La ea trebuie sa participe:

- zona din fata (intrarea in casa);

- zona economica;

- o zona pentru plantare;

- zona de odihna;

- parcare pentru masinile oaspetilor, separata vizual de zona principala;

- loc de joaca pentru distractia copiilor;

- o zona pentru stabilirea comunicatiilor subterane (sisteme de alimentare cu apa etc.).

Acorda o atentie deosebita zonelor de relaxare. Intr-adevar, pe langa usurarea emotionala si comunicarea cu cei dragi, aici vei avea o viata in familie si o distractie placuta. Cu o suprafata suficienta de teren, incearca sa aloci spatiu pentru un foisor, o piscina mica, o fantana si o gradina de stanci. Nu uita ca cel mai bine e acasa!